Werk en sport

Tijdens het revalideren zult u ervaren dat het hard werken is. Het is leren, veel oefenen en soms dingen moeten accepteren. De training van functies en vaardigheden is gericht op een zo maximaal mogelijk herstel. Door inzicht in en acceptatie van de gevolgen creëert u een nieuwe balans met een zo minimaal mogelijke afhankelijkheid van anderen.

Na afronding van de revalidatie volgt een eindgesprek met de revalidatiearts of met een behandelaar uit het behandelteam. Naast evaluatie van de behandeling wordt met u besproken of er nog aanvullende zorg, hulpmiddelen of maatregelen nodig zijn.

Terug naar werk

Het kan zijn dat u bijvoorbeeld zonder werk bent komen te zitten of dat er aanpassingen op het werk nodig zijn om uw functie goed te kunnen uitoefenen. Hier wordt tijdens uw revalidatietraject al aandacht aan besteed. Het team van Libra Arbeidsexpertise staat voor u klaar om u ook na uw revalidatie te helpen met (uw zoektocht naar) passend werk.

Blijven bewegen

Beweging is bij revalidatie ontzettend belangrijk. De kans bestaat dat u tijdens uw behandeling al heeft gewerkt in een van onze sportzalen of zwembaden. Wilt u ook na uw revalidatie blijven bewegen of sporten? Dan biedt het Libra Sportcentrum u graag de mogelijkheid.