Ik heb de ziekte van Ménière

Dan weet u hoe vervelend de heftige aanvallen van draaiduizelingen, slecht horen en oorsuizen zijn. U weet nooit wanneer een aanval komt, en als hij komt, bent u niet meer in staat iets te doen. Soms komt daar ook nog eens misselijkheid bij.

Ménière ontstaat waarschijnlijk doordat u te veel vloeistof in de buisjes van uw evenwichtsorgaan heeft. Dit orgaan zit bij het binnenoor.

Stoppen de aanvallen van duizeligheid ooit?

Hoe vaak een aanval voorkomt, verschilt per persoon. Dit kan dagelijks zijn, wekelijks of misschien zitten er maanden tussen twee aanvallen. Vaak heeft u de ene periode meer last van aanvallen dan de andere. Gehoorvermindering en oorsuizen die gepaard gaan met de ziekte van Ménière, kunnen blijvend zijn. De heftige aanvallen kunnen naarmate de jaren vorderen verminderen en soms zelfs verdwijnen.

Is er niets aan te doen?

Bij Libra Revalidatie & Audiologie werken diverse specialisten die u kunnen helpen. Zij bieden u professionele begeleiding die u helpt om te gaan met Ménière. Bekijk voor meer informatie over deze behandelmethode ook de pagina Tinnitus.

Meer informatie over (oorzaken van) de ziekte van Ménière leest u op de website van de Nederlandse Vereniging van Slechthorenden (NVVS)