Oncologische revalidatie

Kanker is een ingrijpende ziekte. Na de behandeling kunt u last hebben van allerlei fysieke en psychische klachten. Tijdens ons oncologische revalidatieprogramma bekijken we deze klachten en helpen wij u de draad weer op te pakken.

Op weg naar een nieuwe balans

Kanker is een ingrijpende ziekte die uw leven fors overhoop kan halen. Het valt niet mee om na de behandeling tegen kanker de draad weer op te pakken. Zo kunt u last hebben van vermoeidheid, uw conditie kan achteruit gegaan zijn of u kunt gehinderd worden door angst en/of somberheid. Met ons oncologische revalidatieprogramma helpen wij u een nieuwe balans te vinden en uw conditie te verbeteren. En dat doet u niet alleen. Een team van Libra Revalidatie & Audiologie staat u tijdens een programma van 12 weken terzijde. Voor het behandeltraject medisch specialistische oncologische revalidatie kunt u terecht op locatie Blixembosch in Eindhoven en Leijpark in Tilburg.

Ons programma

U traint onder begeleiding om uw conditie en spierkracht te verbeteren. Een trainingsprogramma bestaat vaak uit een combinatie van kracht en conditietraining, aangevuld met spel en ontspanning. Daarnaast is er aandacht voor de verwerking, omgaan met stress, communicatie met uw omgeving, energieverdeling en gezond eten. Kost het u moeite om weer te gaan werken of wilt u juist graag weer aan de slag? De professionals van Libra verkennen met u de mogelijkheden.

Bij ieder programmaonderdeel treft u mensen die in een soortgelijke situatie verkeren, zodat u uw ervaringen kunt delen. Er wordt in groepen gewerkt zodat lotgenotencontact plaats kan vinden, hetgeen vaak een meerwaarde heeft voor de verwerking en acceptatie. Ook zal tijdens het programma aandacht worden besteed aan de vragen van uw directe omgeving.

Samen ontwikkelen en verbeteren

De teams van Libra zijn voortdurend bezig om het programma te verbeteren. Ze werken volgens de laatste inzichten. En staan in contact met het IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland) en volgen hierdoor nauwgezet de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van oncologische revalidatie. In het netwerk zijn er samenwerkingsverbanden met de ziekenhuizen, met o.a. zelfstandige praktijken die aangesloten zijn bij FyNeOn (Fysiotherapie Netwerk Oncologie) en met Netwerk Oncozon (regio Eindhoven-Weert).