CVA

Wat is CVA?

Cerebro vasculair accident is bekend onder de naam 'beroerte'. Bij een beroerte gaat er iets mis met bloedcirculatie in de hersenen: dit kan een hersenbloeding of een herseninfarct zijn. Een TIA lijkt op een beroerte, maar gaat in tegenstelling tot CVA snel voorbij. CVA behoort tot de categorie ‘Niet-aangeboren hersenletsel’. Na een beroerte kun je zowel lichamelijke als emotionele als cognitieve gevolgen ervaren zoals verlamming of problemen met taal.

Ik heb een beroerte gehad, kan ik herstellen?

Libra Revalidatie kan u helpen revalideren na een beroerte. In onze kliniek helpen wij patiënten die nog niet in staat zijn zelfstandig thuis te kunnen wonen. Tijdens uw verblijf werken wij samen aan de dingen die u nog wél kunt of kunt leren. Het uiteindelijke doel is dat u thuis weer zo veilig en zelfstandig mogelijk kunt functioneren. Eventueel met hulp.

Tijdens uw verblijf in de kliniek wordt uw naaste omgeving zoals uw partner nauw betrokken bij uw hersteltraject. Zo kunnen zij u thuis ondersteunen en krijgen zij zelf ook steun bij moeilijkheden.

Meer informatie