11 april 2019 | Libra Revalidatie & Audiologie, locatie Leijpark, Tilburg

Expositie bij Libra Revalidatie & Audiologie

Van 11 april tot en met 1 oktober 2019 exposeren Angelique Houtzager en Koos Verwer hun werk bij Libra Revalidatie & Audiologie in Tilburg, locatie Leijpark.

Kleurcollages vormen aanvankelijk het vertrekpunt voor het abstracte werk van Angelique Houtzager. Angelique wil door kleurgebruik emotie oproepen en geeft de kijker de mogelijkheid er een eigen betekenis aan te geven. Vaak zijn de schilderijen laag op laag opgebouwd. Deze lagen  beïnvloeden elkaar en gaan een samenspel aan.

Angelique Houtzager volgde de kunstacademie afdeling modevormgeving en vervolgens de lerarenopleiding 1e graad textiele werkvormen. Zij werkte als modeontwerper, colorist, docent textiele werkvormen en freelanc dessinontwerper. Vanaf 2009 schildert Angelique.  Meer informatie over het beeldend werk van Angelique vindt u hier.

Koos Verwer exposeert molens gemaakt van luciferhoutjes. Wat hem boeit is met name de eenvoud. Een molen werkt dankzij de wind of stromend water. In Nederland is er altijd wind, vandaar dat er hier, vóór het gebruik van stoommachines en later elektriciteit, ooit meer dan 8000 molens hebben gewerkt. Koos Verwer volgde de opleiding voor vrijwillig molenaar en is nu in Goirle actief als zodanig bij twee verschillende molens; ‘de Wilde’ en ‘de Visscher’.

Bezoek expositie

Bent u nieuwsgierig naar de werken? U kunt de expositie gratis bezoeken, van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur bij Libra Revalidatie & Audiologie, locatie Leijpark aan de Professor Stoltehof 3, in Tilburg, in de gangen op de begane grond. In de folderbakjes bij de hoofdgang vindt u meer informatie

Meer kunst

Drie tot vier keer per jaar is er een expositie van uiteenlopende kunstwerken te zien op de locatie  Leijpark. Deze exposities zijn altijd vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden. De kunstcommissie van de locatie Leijpark stelt ieder kwartaal een nieuwe kunstcollectie samen.