24 april 2018

Duo-kunst-expositie op locatie Leijpark

Van 19 april tot en met 3 juli exposeren kunstenaars Janine van Rijswijk en Peter Hendriks bij Libra Revalidatie & Audiologie.

Janine aan het werk
Janine van Rijswijk legt in haar nieuwe werk op suggestieve wijze het huidige tijdsbeeld vast. Zij maakt daarbij een selectie uit beelden die zij vindt in kranten en tijdschriften en rangschikt deze tot nieuwe beelden. Daarna beschildert zij dit fotomateriaal en verwerkt deze tot painted collages. Onderwerpen zoals communicatie, gelijkheid en vergankelijkheid komen in haar werken voor. ‘We leven in een wereld, waarin niets meer zeker is en alles mooier wordt voorgesteld dan in de realiteit. Wat is nog waarheid? En … is alles van waarde weerloos? (Lucebert, 1974)’.

Peter aan het werk
De meeste sculpturen van Peter Hendrikx gaan over het leven zelf en zitten vol tegenstellingen en verbindingen. Ze zijn tegelijkertijd glad en ruw, rond en scherp, hard en zacht, koud en warm. Peter zoekt steeds naar nieuwe vormen en materialen en schuwt het experiment niet. Lood, glas en led-licht zijn z’n nieuwe uitdagingen. 

Bezoek expositie
Bent u nieuwsgierig naar de werken? U kunt de expositie gratis bezoeken van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.
Bezoekadres: Libra Revalidatie & Audiologie locatie Leijpark, Professor Stoltehof 3, 5022 KE Tilburg (gangen op de begane grond).
Meer informatie vindt u in de folders bij de hoofdingang.

Meer kunst bij Libra Revalidatie & Audiologie
Drie tot vier keer per jaar organiseren de kunstcommissies van Libra R&A exposities op de locaties Leijpark (Tilburg) en Blixembosch (Eindhoven). Deze exposities zijn voor iedereen vrij toegankelijk.