14 september 2018

Foto-expositie Heike Odermatt

Fotografe Heike Odermatt is niet voor bewerking van foto’s. Wat zij laat zien is wat zij zelf door de lens heeft gezien. Soms wonderbaarlijke beelden waarbij je gaat bedenken welke positie haar camera heeft ingenomen.

Nature’s Magic Moments. Een fotografische reis van Spitsbergen tot de Falklandeilanden

Onbewerkte foto’s

Fotografe Heike Odermatt is niet voor bewerking van foto’s. Wat zij laat zien is wat zij zelf door de lens heeft gezien. Soms wonderbaarlijke beelden waarbij je gaat bedenken welke positie haar camera heeft ingenomen. Ook zijn er beelden die een verhaal vertellen en de toeschouwer laten zien dat dieren en planten hun eigen wereld hebben. Haar bekende foto ‘Pine Pioneer’ maakte zij twee jaar na een brand op de Strabrechtse Heide. Hiermee gooide zij hoge ogen. 

Wie is Heike?

Heike, woonachtig in Leende, is van oorsprong Duitse en verhuisde op haar 16e met het gezin naar Nederland. Ze werd vormgeefster en heeft lange tijd bij Brabant Pers gewerkt. In 2015 was zij finalist van de ‘Europäischer Naturfotograf des Jahres’ in Duitsland. Eerder dat jaar eindigde ze in de top van het prestigieuze ‘Wildlife Photographer of the Year’ in Engeland. Heike is natuurfotografe in hart en ziel. Ze reist de hele wereld rond op zoek naar ruige verlaten natuurgebieden met bergen en eindeloze vergezichten.

Kunst bij Libra

De expositie is gratis te bezoeken van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Bezoekadres: Libra R&A locatie Blixembosch, Toledolaan 2, 5629 CC Eindhoven, in de gangen op de begane grond. Bij het tafeltje links in de hoofdgang is meer informatie over de expositie te vinden. De werken zijn te koop. 

Meer kunst bij Libra

Drie tot vier keer per jaar organiseren de kunstcommissies van Libra R&A een expositie met uiteenlopende kunstwerken op de locaties Leijpark (Tilburg) en Blixembosch (Eindhoven). Deze exposities zijn altijd vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden.