21 juni 2018

Gouden tijden voor Libra Bikers

Het Handbiketeam van Libra ging op 14 juni jl. de uitdaging aan: de 20 kilometer lange klim richting de Kaunertaler gletscher in Tirol in Oostenrijk op een hoogte van 2150 meter met de handbike.

Het doel voor al onze Libra Bikers was boven komen. Een echte eindtijd hadden ze niet in gedachten. Belangrijk was dan ook dat iedereen op zijn eigen tempo en kunnen naar boven zou fietsen zonder zich te laten beïnvloeden door andere deelnemers. Hierbij was de rol van de buddy erg belangrijk. En wat hebben de Libra Bikers het goed gedaan! Allen haalden met prachtige tijden de eindstreep. Bij de finish bruiste iedereen dan ook van euforie. Er waren knuffels en felicitaties en er werd flink gefeest. 

Gold
De dag na de battle was het tijd voor de prijsuitreiking, want ondanks dat het niet bij iedere deelnemer gaat om winnen, is en blijft de HandbikeBattle een wedstrijd. Er werden prijzen uitgereikt per classificatiegroep, voor de top 3, de snelste man en vrouw overall, voor de Rookie of the Year, klassement voor de revalidatiecentra en voor de beste stijger. Onze eigen Libra Biker Dennis was de snelste e-biker. Super! Als team eindigden we 8ste. Na de prijsuitreiking vierden we onze successen op de Gold Party!

Bedankt!
Op allerlei manieren is het team ondersteund. Via onder andere donaties, spinningmarathons en emballageacties verwierven de deelnemers zelf via particulieren een mooi bedrag bijeen. Ook een aantal bedrijven zoals Boekenschop Tilburg, Hoogland Medical, Decathlon, Van Gog Auto’s en Bakker Van Kuyk steunden het team met een mooi bedrag of middelen.

Wij danken iedereen die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan deze fantastische ervaring!