28 februari 2017

‘Ze reed voor het eerst zelf van ons weg’

“Wat zijn wij blij dat Libra het project Go Baby Go naar Nederland heeft gehaald! Onze dochter Carlijn kon na de workshop voor het eerst er zelf vandoor gaan in haar rode autootje, met haar zusje. Emotioneel om te zien, het voelde alsof ze is gaan lopen".

"Er is niet alleen voor haar maar ook voor ons een wereld open gegaan”, aldus de moeder van Carlijn. Zij nam samen met haar man en de opa van Carlijn deel aan de eerste Go Baby Go workshop op zaterdag 18 februari op locatie Blixembosch.

Het project Go baby Go is afkomstig uit Amerika en geïntroduceerd door het kinderteam van Libra Revalidatie Blixembosch. Na een zorgvuldige aanloopfase vond in februari de eerste workshop plaats waar vier gezinnen aan deelnamen. Ouders en andere familieleden sleutelden samen met technisch specialist Harry Meulenbroeks en ergotherapeut Phiep Nieuwenhuis aan de nieuwe speelgoedauto’s. Zij zorgden samen voor speciale aanpassingen aan de zittingen en de bediening. Aan het eind van de middag reden de jonge kinderen, veelal met een ernstige motorische beperking, zelf weg in hun eigen auto. Trots!

Greet van der Bruggen, projectleider: “Voor ons was het best spannend om deze eerste workshop in te gaan. Maar we hadden ons goed voorbereid en zijn heel erg enthousiast over het resultaat. Ons vertrouwen, dat deze ontwikkeling echt bijzonder is wordt met deze ervaring nog eens bevestigd. De volgende workshop wordt over een paar maanden gepland. Hopelijk zijn de deelnemers dan net zo enthousiast.”

Wilt u meer informatie over deelname aan een van de workshops in de toekomst? Stuur uw vraag naar gbgnl@libranet.nl 

Lees meer over het  project Go Baby Go NL