31 januari 2019

Exposities Ilse Schaffers en Brigitte Gessner

Er zijn weer nieuwe exposities bij Lobra Revalidatie & Audiologie, locatie Blixembosch. Deze keer zijn de actiefoto’s van Ilse Schaffers en de schilderijen van Brigitte Gessner te zien. De foto's en schilderijen zijn te zien van februari tot en met mei 2019.

Actiefoto’s van Ilse
De foto’s die Ilse Schaffers maakt van sportende mensen met een beperking zijn zeer dynamisch. Het moment van opperste concentratie en uiterste inspanning legt zij met haar camera in een fractie van een seconde vast. Het mooie ervan is dat je als kijker totaal niet meer ziet dat de sporter een beperking heeft.

Wie is Ilse?
Ilse Schaffers is een fanatieke sportfotograaf met een grote passie voor parasporten.

Tijdens haar reis door de parasportwereld heeft zij veel geleerd over de sportmogelijkheden na revalidatie. Ilse wil met haar foto’s de kijker inspireren om zijn of haar talenten te benutten en daardoor voor zichzelf grensverleggend bezig te zijn. Niemand hoort ten slotte aan de zijlijn.

Schilderijen van Brigitte
De stijl van Brigitte omschrijft zij zelf als figuratief en abstract en ze gebruikt zowel olie- als acrylverf. Ze schildert bij voorkeur vrouwen en probeert een bepaalde emotie in de afbeeldingen te leggen. Daarbij is het belangrijk dat de afbeeldingen ‘doorwerkt’ zijn.

Wie is Brigitte?
Brigitte heeft gedurende 6 jaren de opleiding schilderen aan de ‘Academie der schone kunsten’ in Arendonk gevolgd. Ze tekende als kind al graag maar het schilderen heeft ze ontdekt tijdens haar opleiding.

Kunst bij Libra
De expositie is gratis te bezoeken van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Bezoekadres: Libra R&A locatie Blixembosch, Toledolaan 2, 5629 CC Eindhoven, in de gangen op de begane grond. Bij het tafeltje links in de hoofdgang is meer informatie over de expositie te vinden. De werken zijn te koop.

Meer kunst bij Libra Revalidatie & Audiologie
Drie tot vier keer per jaar organiseren de kunstcommissies van Libra R&A een expositie met uiteenlopende kunstwerken op de locaties Leijpark (Tilburg) en Blixembosch (Eindhoven). Deze exposities zijn altijd vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden.