Projecten

De samenwerking met bedrijven en opleidingen leidt tot mooie innovaties. Hieronder vindt u enkele voorbeelden:

Fitbox2Go

Het Ir. Otten Fieldlab heeft een nieuw innovatief oefengereedschap ontwikkeld voor mensen met een beperking; de Fitbox2Go. Hiermee kunnen zij buiten de muren van een revalidatiecentrum, bijvoorbeeld bij de fysiotherapeut, zorginstelling of in de thuissituatie, trainen op kracht en conditie.
> Lees meer over de de Fitbox2Go

Uniek zwemmen in Brabant

Sporten is een belangrijk onderdeel van onze samenleving. Het is niet alleen gezond, het vormt ook een uitlaatklep voor velen en kan leiden tot maatschappelijke participatie en integratie. Zwemmen blijkt hiervoor een populaire sport. Voor mensen met een beperking is ‘even zwemmen’ echter niet altijd zo vanzelfsprekend.
> Lees meer over Uniek zwemmen in Brabant

Universele zwemprothese

Mensen met een geamputeerd been hebben er belang bij als de spieren en stomp sterk zijn. Bij het zwemmen tijdens de revalidatie bleek echter dat zij vaak de stomp nauwelijks intensief bewegen. Om het aangedane been beter te gebruiken en de spieren sterker te maken bedacht bewegingsagoog Peter Verhoeven van Libra R&A samen met Livit de universele zwemflipper.
> Lees meer over de zwemprothese

Beweeggame voor rolstoelgebruikers

Productontwikkelaar 2M Engineering heeft samen met Fantazm een beweeggame voor rolstoelgebruikers ontwikkeld.  In samenwerking met Ir. Otten Fieldlab Aangepast Sporten wordt deze game getest en toegespitst op de eindgebruiker.
> Lees meer over de beweeggame

BerkelBike

Met de BerkelBike is het mogelijk om mensen met een beperkte of afwezige beenfunctie toch te laten fietsen. Twaalf electroden in een soort wielrennersbroek maken dit mogelijk. BerkelBike BV en het Ir. Otten Fieldlab zijn een samenwerking gestart voor verdere productverbetering. > Lees meer over de BerkelBike

Luna's Wheeler

Luna Jansen heeft als doel om in 2020 mee te doen aan de Paralympische Spelen. Ze beoefent de sport wheelen oftewel rolstoelracen. Ze wil graag beter presteren tijdens haar wedstrijden. Het Ir. Otten Fieldlab biedt hulp. > Lees meer over Luna's Wheeler

Een brace voor Kenny

Kenny van Weeghel heeft het sportmedisch adviescentrum Sporticipate benaderd met de vraag of we iets konden betekenen voor een blessure aan zijn pols. Het Ir. Otten Fieldlab Aangepast Sporten (FAS) zocht de samenwerking met Nea international BV op. > Lees meer over de brace van Kenny

ROMM

Het Eindhovense bedrijf Knubb e-motion engineering ontwikkelde een handig apparaatje dat de waarden van krachttraining onthoudt en registreert en als hulpmiddel kan dienen bij sport- en revalidatietraining. Dit apparaatje werd getest door Fontys studenten in het Ir. Otten Fieldlab. > Lees meer over ROMM

© Parantee / Cedric Esquenet

E-taw

Hoe weten blinde zwemmers dat het keerpunt nadert? Het Ir. Otten Fieldlab werkt, samen met partners, aan een nieuw product dat de zwemmers op tijd waarschuwt. > Lees meer over E-taw

Smart Rollator

De ontwerp-opdracht voor de TU/e van het Ir. Otten Fieldlab om de traditionele rollator te herontwerpen leidde tot de Smart rollator. Het gebruik van moderne sensortechnologie vergroot de veiligheid van de gebruiker.
Lees meer over de Smart Rollator

Go Baby Go NL

Go Baby Go NL laat jonge kinderen met een lichamelijke beperking meedoen en op een speelse manier de wereld ontdekken! De familie en omgeving wordt betrokken bij de realisatie van de aangepaste auto. Samen bieden wij een jong kind de mogelijkheid om zelf de wijde wereld in te gaan!
> Lees meer over Go Baby Go NL

Hanbikebattle 2015

Handbike with music

Met muziek tot een topprestatie komen bij handbiken. Mei Zhang (China), Shabrina Kusumah (Indonesie), Leon Hermans en Nicole Huizing (Nederland) werkten samen met fysiotherapeuten van locatie Blixembosch en het Ir. Otten Fieldlab.
> Lees meer over Handbike with music 

Sonostapp

Sonostapp

Audiofeedbacksysteem voor onderbeenprothese. Ontwikkeld door Ineke Neutelings in samenwerking met Ir. Otten Fieldlab en Livit Orthopedie.
> Lees meer over Sonostapp

Logo M4All

M4all

Een interactieve game voor kinderen met DCD. Ontwikkeld door Janienke Sturm in samenwerking met Ir. Otten Fieldlab en kinderteam locatie Blixembosch.
> Lees meer over M4all