Nordic walking

Wandelt u graag? Dan is de Nordic-walkingtraining wellicht iets voor u. De sport is ontstaan in Finland als zomertraining voor de crosscountry-skiërs. Libra organiseert de training gewoon in Tilburg speciaal voor mensen met een lichamelijke beperking.

Waarom nordic walking?

Door de skistokken (poles) worden de rug-, schouder- en armspieren tijdens het wandelen gebruikt. Met de juiste techniek spant en ontspant u de spieren in de nek, schouders en armen.

Daarnaast gebruikt u de rug-, buik- en bilspieren optimaal. Het uiteindelijke resultaat is een effectievere training zonder dat de belasting op de gewrichten van de rug en benen toeneemt. Nordic Walking is ideaal voor gewichtsvermindering en training van het uithoudingsvermogen.

Voor wie?

Deze activiteit is afgestemd op mensen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening. Het tempo ligt lager en we kijken naar uw persoonlijke mogelijkheden. Hoewel onze prioriteit ligt bij mensen met een lichamelijke beperking, is sporten voor partner of begeleider ook mogelijk.

Waar en wanneer?

De Nordic-walkingtraining start vanuit de Auberge du Bonheur aan de Bredaseweg in Tilburg. We lopen in de Oude Warande. U kunt op donderdag 14.45-15.45 uur bij ons komen nordic walken. Wilt u kennismaken met nordic walking bij ons sportcentrum?

Kosten

1 uur € 88,07 per kwartaal
45 minuten € 66,51 per kwartaal
2 x 1 uur € 153,21 per kwartaal
1 x 1 uur + 1 x 45 minuten € 131,65 per kwartaal
2 x 45 minuten € 110,55 per kwartaal
3 x 1 uur € 205,05 per kwartaal

De contributie bedraagt € 88,07 per kwartaal. Je kunt op elk moment starten. De prijs wordt dan de eerste keer aangepast. Er zijn groepen die 45 minuten duren. Bij deze groepen wordt het tarief aangepast naar € 66,51 per kwartaal.

Gratis proefles Nordic Walking?