Aan het woord

Zowel cliënten, ouders, artsen als vrijwilligers komen hier aan het woord.

Corine Vergouwen, Beleidsmede- werker Kenniscentrum

"Als beleidsmedewerker van het kenniscentrum zet ik mij in om de kwaliteit van zorg- en dienstverlening van Libra R&A te waarborgen en te verbeteren."

 

Ingrid Melis, deelnemer handbikebattle

"Toen ik na de ziekenhuisbehandeling bij Libra R&A op locatie Leijpark revalideerde, ontdekte ik de kracht van het handbiken."

Aniek Verberne, Stagiaire Fysiotherapie

"Omdat in de revalidatie een behandeltraject meestal een paar maanden duurt en de revalidanten een paar keer per week komen, bouw je echt een mooie band op".

 

Sanne van Mierlo, Stagiaire Bewegingsagogie

"Ik ben erg blij dat ik bij Libra Revalidatie stage mag lopen. Ik wilde altijd al graag iets doen met bewegen maar tegelijkertijd wil ik ook graag iets betekenen voor mensen."

Bas van der Horst, Fysiotherapeut

"Zelf oefen ik iedere dag om niet te oordelen, kalm te blijven, met een open hart mensen tegemoet te treden en betrokken te zijn zonder me te laten meevoeren. Dat eist bewustzijn en dat is er soms wel en soms niet."

 

Monique Gouw, Revalidant

"Door het oncologisch revalidatieprogramma van Libra Revalidatie & Audiologie heb ik er een soort familie bij gekregen. We hebben nog steeds goed contact."

 

Eugène Lagarde, Revalidant

"Het hele proces heeft mij wel meer aan het denken gezet. En in het revalidatiecentrum heb ik veel gezien en gesproken met andere revalidanten."

Wiesje Pulles, Psychologe

"Met revalidatie proberen we mensen te laten zien dat er meer in het leven is dan hun ziekte of klachten. In plaats van dit weg te duwen zonder succes, werken we aan acceptatie."

Noortje, Cliënt Audiologie

"Ik ben slechthorend geboren. Met mijn linkeroor hoor ik slechter dan met het rechter. Een gewoon gesprek kan ik niet goed volgen en in de loop van de tijd is mijn gehoor verder achteruit gegaan."

 

Claire, moeder van Lauren

"De revalidatiearts en het multidisciplinaire team hebben er alles aan gedaan om het uiterste uit de ontwikkelingsmogelijkheden van Lauren te halen."

 

 

Caren, Revalidant


"Op de dagopvang kon ik in een rustige omgeving met lotgenoten praten, samen lunchen en bijkomen van de therapiesessies."

Mari en Johan, Vrijwilligers

“Als vrijwilliger doe je werk dat niet per se noodzakelijk is, maar wel wenselijk. Wij bieden juist dat stukje extra dienstverlening.”

Vanja, Revalidant


Vanja loopt ernstig hersenletsel op als zij een ongeluk krijgt terwijl zij onderweg is naar school. Ze komt terecht bij Libra voor Vroege Intensieve Neurorevalidatie (VIN).

 

Carlita Rossou, Bedrijfsarts

"Ik ervaar korte lijnen, ze denken mee en we gaan samen op zoek naar oplossingen voor de cliënt."

Kees den Hoed, Revalidant

"Mijn plan was om vanaf januari 2005 elke maand een halve marathon te gaan lopen, maar in februari 2005 viel ik om en heb ik vier maanden in de kliniek van Libra gerevalideerd."

 

Barbara van Oel, Logopediste

“Men denkt heel vaak dat als je maar een hoortoestel hebt dat je dan ook de mensen kan verstaan. Maar dat is niet zo.”

Kinderteam Pinokkio

"Pinokkio is een bijzondere groep, met bijzondere, vaak ernstig aangedane kinderen. Ze komen hier samen spelen en ontwikkelen."

Meneer Emaus, Mantelzorger

“De grootste uitdaging van een mantelzorger is het zoeken van de balans tussen het mantelzorgen zelf en de energie en tijd die het kost om alles er omheen te regelen."