Direct naar inhoud

Minddistrict: online zorgplatform

Het online zorgplatform voor cliënten van Libra Revalidatie & Audiologie.

Je leven heeft door omstandigheden om een nieuwe balans gevraagd en nu ben je in contact gekomen met Libra Revalidatie & Audiologie. Om je zo goed mogelijk bij te staan in deze periode, kun je vanaf 2023 gebruik gaan maken van Minddistrict. Dit is een online zorgplatform dat je bijstaat, voor, tijdens en na je behandelperiode. Zo krijg je in Minddistrict een eerste indruk van Libra en heb je toegang tot informatie voor je eerste afspraak. Daarnaast kun je afspraken met je behandelaars afwisselen zowel persoonlijk als digitaal. Op een tijd of plaats die jou uitkomt. Ook kun je oefeningen of informatie thuis nog eens nalezen of uitvoeren, misschien wel samen met een belangrijke naaste. Wij hopen je op deze manier de regie over jouw behandelperiode te geven.

Welke digitale mogelijkheden biedt Minddistrict:

  • Contactmogelijkheden: in Minddistrict kun je contact hebben met je behandelaar(s) via chat of videobellen. Daarnaast kun je via de chatfunctie ook gegevens uitwisselen. Je kunt één-op-één gesprekken voeren, maar ook kiezen voor groepsgesprekken. Dit kan zijn met meerdere behandelaars, maar je kunt ook een naaste toevoegen aan het gesprek.
  • Modules: je behandelaar kan digitale modules klaarzetten waarmee je zelf aan de slag kan op het moment dat het jou uitkomt. Het kan gaan om psycho-educatie maar het kan ook gaan om voorbereiding op je volgende afspraak. Ook kun je zelf zoeken naar modules die je aanspreken. Denk bijvoorbeeld aan beweegoefeningen of mindfulness.
  • Dagboeken: waardoor jezelf en je behandelaar meer inzicht krijgt in hoe jij je thuis voelt. Of bijvoorbeeld meer zicht krijgen op je activiteitenschema.

Hoe krijg je toegang tot Minddistrict?

Kom je bij Libra in zorg, dan wordt er een account voor je aangemaakt. Nadat je je account hebt geactiveerd, ontvang je de welkomstmodule met uitleg over Libra. Is je behandelaar bekend, dan kunnen jij en je behandelaar gebruik maken van alle digitale mogelijkheden.

Dat kan ingewikkeld klinken, maar dat is het niet. Als je kunt e-mailen, kun je ook met Minddistrict aan de gang. Je hebt natuurlijk wel toegang nodig tot een smartphone, een tablet of een computer.

De aanloop naar Minddistrict

Op dit moment zijn we binnen Libra bezig met het implementeren van dit digitale zorgplatform. We vinden het belangrijk dat dit goed gebeurt en hier komt veel bij kijken, daarom kunnen wij nog geen exacte releasedatum aankondigen. Wel worden onze medewerkers nog dit jaar getraind in het werken met Minddistrict. Dat betekent dat we het digitale zorgplatform in 2023 in gebruik kunnen gaan nemen.

Helpdesk Digitale Zorg

Bij Libra willen we jou zo goed mogelijk bijstaan in alles en ervoor zorgen dat jouw behandelperiode zo goed mogelijk verloopt. Wij kunnen ons voorstellen dat de digitalisering van de zorg ook wat vragen oproept. Om deze reden werken wij samen met de Helpdesk Digitale Zorg. Zij staan voor je klaar als je vragen hebt rondom de digitale middelen. Zij zijn dus bereikbaar voor al jouw niet- zorggerelateerde vragen. Je kunt ze bellen, maar op hun website kun je ook veel informatie vinden om je verder te helpen.

Telefoon: 085 - 13 04 575
Mail: info@helpdeskdigitalezorg.nl
Website: www.helpdeskdigitalezorg.nl