Ria Jansen, oncologische revalidatie

Ria Jansen (66) volgde het oncologische revalidatieprogramma bij Libra Revalidatie, na een tweede operatie aan een melanoom in haar neus. Ze is enthousiast.

Meer bekendheid geven aan het programma
Veel verwijzers zijn niet op de hoogte van de mogelijkheden die Libra R&A biedt op het gebied van oncologische revalidatie, daarom wil ik er meer bekendheid aan geven. Het heeft mij namelijk enorm geholpen en dat gun ik iedereen.

Uit de put
Toen ik bij Libra Revalidatie binnen kwam was ik een wrak. Ik zat op de bodem van de put en dacht dat ik er nooit meer uit zou komen. Ik was angstig, verslaafd aan rustgevende medicijnen en wist niet waar ik het zoeken moest van ellende. Na 12 weken oncologische revalidatie ben ik weer mens geworden en ging de wereld weer voor mij open. 

Wat eraan vooraf ging
In Nijmegen ben ik behandeld voor een melanoom in mijn neus. Ik had er 13 jaar geleden ook een gehad en die was nu teruggekomen. Ik ben geopereerd en daarna 33 keer bestraald. Dat was een nachtmerrie. Ik kreeg te maken met steeds terugkerende bloedingen en tijdens de bestraling kreeg ik een masker op en een bitje in mijn mond. Vreselijk. Om rustig te blijven mocht ik rustgevende medicijnen gebruiken, anders hield ik het niet vol. 

Nazorg was genezend
Gelukkig kwam ik op verwijzing van de huisarts op locatie Blixembosch van Libra R&A terecht. De behandelaars van het oncologische revalidatieprogramma hebben me 200% geholpen. Ze zijn allemaal even vriendelijk, behulpzaam en geduldig. Ook had ik veel steun aan de andere deelnemers aan het programma. Je begrijpt elkaar heel goed. Ik heb vooral genoten van het Sport en Spel-onderdeel. Wat hebben we gelachen. Ik voelde me weer kind, heerlijk! De toekomst blijft onzeker, maar, dankzij Libra R&A, heb ik nu wel meer bagage om positief verder te gaan.

Meer informatie over Oncologische revalidatie bij Libra R&A 

“De toekomst blijft onzeker, maar, dankzij Libra R&A, heb ik nu wel meer bagage om positief verder te gaan.”
Ria Jansen
oncologische revalidatie