Direct naar inhoud

In de media

Libra R&A online

Libra Revalidatie & Audiologie is ook online actief. Op onze website is algemene informatie over Libra te vinden, het laatste nieuws, de vacatures, de agenda, sponsorprojecten en nog meer.

Een grote groep van onze klanten en verwijzers heeft zich geabonneerd op onze nieuwsbrieven. Zes keer per jaar ontvangen zij het laatste nieuws op het gebied van innovatie, onderzoek, revalidatie, aangepast sporten etc.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrieven.

Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via communicatie@libranet.nl.

Social Media

Libra is ook te vinden op social media. We delen vacatures, nieuwsberichten en leuke foto’s via LinkedIn, Facebook en Twitter.

Inmiddels hebben we ruim 800 likes op Facebook en aparte pagina’s voor transitiejongeren en ’t Kwetternest. Ook is er een besloten groep die fungeert als lotgenotencontact voor de ouders van kinderen die het programma Vroeg Intensieve Neurorevalidatie (VIN) (hebben) doorlopen.

Op Twitter hebben we bijna 200 trouwe volgers en op LinkedIn volgen 750 mensen ons laatste nieuws.

De weg naar coma-behandeling voor volwassenen

Vroeg Intensieve Neurorevalidatie is een intensief revalidatieprogramma voor kinderen en jongeren tot 25 jaar die in een toestand van verminderd bewustzijn (vegetatief of laag bewust), beter bekend als coma, verkeren na ernstig hersenletsel.

Libra Revalidatie & Audiologie biedt als enige in Nederland dit programma aan. Jaarlijks worden 20 tot 25 patiënten opgenomen voor deze behandeling in onze kliniek op locatie Leijpark.

Al jaren leeft bij ons de wens om dit programma ook aan te kunnen bieden aan volwassenen vanaf 25 jaar. Deze doelgroep moet nu óf uitwijken naar het buitenland voor een gepaste behandeling óf blijft verstoken van de juiste hulp.

Medisch gezien is er geen belemmering om volwassenen volgens dezelfde methode te behandelen. Waar voorheen het denkbeeld was dat ‘oudere’ hersenen niet flexibel genoeg zijn om dingen nieuw aan te leren, weten we inmiddels dat bij deze doelgroep ingesleten patronen goed van pas komen bij het revalideren na ernstig hersenletsel. 

Wij zijn actief in het doen van wetenschappelijk onderzoek naar Vroeg Intensieve Neurorevalidatie. In 2016 is wetenschappelijk onderzoek over het herstel van jonge comapatiënten gepubliceerd in het vooraanstaande vakblad Brain Injury. Daarnaast is de uitkomst van wetenschappelijk onderzoek naar het bewustzijnsniveau na het volgen van de VIN gepubliceerd op het International Brain Injury Congress.

We hebben de problematiek van de leeftijdsgrens van 25 jaar diverse malen onder de aandacht gebracht bij de politiek, zorgverzekeraars en landelijk expertgroepen. Dit heeft geleid tot ruime aandacht in de media, van wetenschappelijk tot lokaal. En, nog belangrijker, tot de gezamenlijke conclusie dat er nu echt een oplossing moet komen voor deze doelgroep. We zijn hierover druk in overleg met betrokken partijen.

Meer weten?

   

© Van de Meulenhof

 

Libra R&A in de media

Pijn hoeft niet het einde te zijn in De Limburger

In november 2016 publiceerde De Limburger een artikel van onze revalidatiearts en hoogleraar Revalidatiegeneeskunde Rob Smeets over zijn onderzoek naar chronische pijn. Eén op de vijf Nederlanders zegt last te hebben van chronische pijn. Een kwart van deze groep functioneert hierdoor beperkt. De oorzaak van dit soort pijn is vaak onduidelijk. Het onderzoek van Rob Smeets richt zich op wat de beste aanpak is.

Lees hier het volledige artikel.

Oncologisch Revalidatieprogramma in For You magazine

Je hebt een behandeling tegen kanker gehad en wilt het leven weer oppakken. Maar dan blijken dingen die altijd normaal zijn geweest ineens niet meer normaal te zijn. Wat kun je doen?

Lees in For You Magazine wat ons Oncologische Revalidatieprogramma te bieden heeft.

Bekijk het artikel.

Nebulawand in programma 'Zorg voor Morgen'

Voor het programma 'Zorg voor Morgen' gaven we een demonstratie van onze Nebulawand.

In het programma werpt presentator Manuel Venderbos een positieve blik op de toekomst. Het programma, met als thema '3D in de zorg', is uitgezonden op 14 oktober 2016 bij Omroep Brabant.

Bekijk hier het item terug.

Omroep Tilburg volgt NAH zwemgroep

Vrijdag 29 april 2016 maakte Omroep Tilburg een item over de nieuwe zwemgroepen voor mensen met NAH. Bewegingsagoog Kim Banga is geïnterviewd in het zwembad en schetste de nieuwe mogelijkheden voor deze doelgroep. Het bericht werd opgenomen in de nieuwsuitzending in het weekend van 30 april.

Bekijk het filmpje

Multidisciplinaire aanpak Tinnitus in Elsevier

In de uitgave 'Ogen en Oren' bij de Elsevier (september 2016) stond de multidisciplinaire cognitieve gedragstherapie tijdens de behandeling van Tinnitus centraal. Deze therapie is door Adelante audiologie & communicatie, in samenwerking met Libra Audiologie ontwikkeld.

De uitgave is te bekijken op het kennisplatform Mijn Gezondheidsgids. Het artikel staat op pagina 3.

Audiologisch Centrum Locatie Eindhoven bestaat 50 jaar!

Vijftig jaar geleden is de stichting Audiologisch Centrum Eindhoven opgericht, dankzij een schenking van Ir. Otten. Een jaar later is het centrum door de toenmalige staatssecretaris van Sociale zaken en Werkgelegenheid met terugwerkende kracht uitgeroepen tot erkend audiologisch centrum. 

Vanaf de zeventiger jaren ontstonden een aantal samenwerkingsverbanden: in 1974 met Instituut Sint Marie, in 1975 met het Audiologisch Centrum voor Tilburg en omstreken, en in 1976 werd het Audiologisch Centrum lid van de FENAC (Federatie van Nederlandse Audiologische Centra). 

In 2008 fuseerde het Audiologisch Centrum Eindhoven met de toenmalige Libra Zorggroep, het huidige Libra Revalidatie & Audiologie. Een jaar later verhuisde het AC naar de huidige locatie op Strijp S.