Direct naar inhoud

Nieuws

Verblijf ook in aangepast Vakantiehuis Sandra

In het Noord-Hollandse Limmen staat het aangepaste Vakantiehuis Sandra, een speciale vakantiewoning voor mensen met een beperking. Vakantiehuis Sandra is nu te huur voor minder-valide mensen! Lees in dit nieuwsbericht verdere informatie over deze vakantiewoning.
Bekijk bericht

Praktische tips en tricks met onze Communicatiecursus

Ontdek effectieve communicatie op de werkvloer met de speciale Communicatiecursus voor werkenden. Leer praktische tips en tricks voor het omgaan met gehoorbeperkingen, van spraakafzien tot communicatiestrategieën. Voor verdere informatie en aanmeldingen kunt u terecht bij het Audiologisch Centrum van Libra.
Bekijk bericht

Wait app: de digitale leesmap

De Wait app geeft toegang tot populaire en actuele tijdschriften, lees- en luisterboeken. De Wait app is voor iedereen gratis te gebruiken op alle locaties van Libra R&A.
Bekijk bericht

Wethouder en leerlingen slaan eerste paal Kinder- en Jongerencentrum Leijpark

Veiligheidshesjes om, laarzen aan en gaan! Wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Economie Bas van der Pol en leerlingen Tobias, Chayenne en Ravi sloegen op 8 februari samen de eerste paal van het nieuwe gebouw voor Onderwijscentrum Leijpark in de grond.
Bekijk bericht

VIN infodag

Met genoegen nodigen wij u uit voor onze VIN infodag op woensdag 10 april 2024, bij Libra locatie Leijpark. Het behandelprogramma VIN (Vroege Intensieve Neurorevalidatie) van Libra R&A is een intensief revalidatie- en stimuleringsprogramma voor kinderen, jongeren en volwassenen die in een toestand van langdurig verlaagd bewustzijn verkeren na ernstig hersenletsel.
Bekijk bericht

Mijn kind in coma, ervaringsverhalen voor ouders door ouders

In dit boek vertellen ouders van kinderen met bewustzijnsproblematiek wat ze allemaal hebben meegemaakt nadat hun kind hersenletsel opliep. Het zijn indrukwekkende en leerzame verhalen voor andere ouders van kinderen die in coma zijn geraakt.
Bekijk bericht

Themabijeenkomst DCD

De themabijeenkomst DCD is bedoeld voor kinderen (vanaf + 8 jaar) en jongeren met DCD met hun ouders, broers en zussen, leerkrachten en alle anderen die betrokken zijn bij de opvoeding, het onderwijs en begeleiding en/of behandeling van kinderen met DCD.
Bekijk bericht

Libra leert van uitkomstmaten!

Libra Revalidatie & Audiologie is vanaf begin 2022 deelnemer aan Revalidatie Impact (RI). Dit is een stichting opgericht onder Revalidatie Nederland. Het is een samenwerkingsverband tussen cliënten, revalidatieartsen en revalidatie instellingen om de revalidatiezorg in Nederland verder te verbeteren.
Bekijk bericht

Voorstellen Monique Machielse als voorzitter Cliëntenraad

Ik stel me hieronder graag aan jullie voor! Mijn naam is Monique Machielse, de kersverse voorzitter van de Cliëntenraad. Sjonge, deze vacature kwam voor mij echt uit de lucht vallen. Ik was namelijk pas nèt afgekeurd voor werk en nog aan het bijkomen van die tegenvaller.
Bekijk bericht

Afscheid Joop Jaspers als voorzitter Cliëntenraad

Na een periode van 6 jaar komt er een einde aan mijn lidmaatschap van de Cliëntenraad van Libra. De laatste twee van die jaren was ik voorzitter. Dat was geen gemakkelijke tijd voor Libra: eerst corona met zijn naweeën, daarna de bestuurswisseling met al zijn perikelen. Gelukkig heeft Libra nu een duidelijke koers gezet, gericht op een stevige en heldere positie in het zorgveld.
Bekijk bericht