Direct naar inhoud

Een tweede leven voor onze kinderrolstoelen

Libra Revalidatie & Audiologie heeft onlangs een mooie stap gezet op het gebied van duurzaamheid en solidariteit. In verband met hun aanstaande verhuizing naar een nieuw kindcentrum hielden ze een grote opruimactie waarbij materialen een nieuwe bestemming kregen. Sommige spullen werden weggegooid maar andere zoals kinderrolstoelen kregen een heel bijzondere nieuwe bestemming.

Via de stichting De Leeuw Kyiv worden deze kinderrolstoelen namelijk naar Oekraïne gestuurd, waar ze een tweede leven tegemoet gaan en kinderen die ze hard nodig hebben, kunnen ondersteunen.

Deze stichting werkt aan de wederopbouw van revalidatieklinieken in het door oorlog getroffen land. Door de oorlog hebben naar schatting zo’n 70.000 mensen, zowel kinderen als volwassenen, ernstige verwondingen opgelopen, waardoor er veel behoefte is aan revalidatiemiddelen.

Stichting De Leeuw Kyiv, die al voor de oorlog actief was met onderwijsprojecten in Oekraïne, heeft snel kunnen schakelen naar hulpverlening dankzij hun uitgebreide netwerk in het land. Terwijl de focus eerst op noodhulp lag, is er nu ook ruimte voor de wederopbouw van wat verloren is gegaan.

Blijf via de website van Stichting De Leeuw Kyiv op de hoogte van al hun acties en projecten.