Het informatie & Adviespunt Hersenletsel wordt Breinlijn
In Nederland krijgen jaarlijks tussen 130.000 tot 160.000 mensen te maken met hersenletsel. Dat heeft grote gevolgen op hun dagelijks leven. Het leven na bijvoorbeeld een infarct, ongeluk of tumor is nooit meer hetzelfde. Waar kan ik sporten? Hoe ga ik om met verandering in het karakter van mijn partner? Hoe regel ik gezinsondersteuning?
Kennis van zorgaanbod
Hersenletsel brengt veel vragen met zich mee. Voor de getroffene en de naasten, maar ook voor professionals zoals huisartsen, praktijkondersteuners en andere hulpverleners. Vanaf 1 maart is Breinlijn actief in regio Zuidoost-Brabant. Ook professionals met vragen over hersenletsel kunnen bij deze hulpdienst terecht. Het hersenletselteam en de hersenletseldeskundigen kennen alle aanbieders van zorg en ondersteuning bij hersenletsel in de regio.
Verstand van hersenletsel
Breinlijn is er voor alle vragen over hersenletsel en voor alle leeftijden. De hersenletseldeskundigen weten veel van de mogelijke gevolgen en kunnen snel tot de kern van het probleem komen. Ze kunnen helpen de vraag over hersenletsel te verduidelijken en mensen vervolgens verder op weg helpen naar de best passende zorg of ondersteuning.
Voor alle leefgebieden
Zolang mensen met hersenletsel in rustig vaarwater zitten en de goede begeleiding krijgen, redden ze zich meestal wel. Maar door de restverschijnselen zijn de meeste mensen minder belastbaar. Een ingrijpende gebeurtenis kan leiden tot nieuwe vragen of klachten. Dat kan uitdagingen opleveren op vele gebieden, denk aan wonen, onderwijs, werk, vrije tijd, relaties en zorg. Ook hiervoor kan Breinlijn benaderd worden.
Het hersenletselteam
Het hersenletselteam is een regionaal multidisciplinair team. Het is een team van gespecialiseerde deskundigen op het gebied van hersenletsel en bestaat uit een revalidatiearts, wijkverpleegkundige, (kinder)neuro-psycholoog,psychiater,orthopedagoog,hersenletselconsulenten,specialist ouderengeneeskunde en ervaringsdeskundigen.
Moderne technologie
Breinlijn is ontstaan uit een samenwerking tussen een aantal zorgorganisaties en wordt nu landelijk verder ontwikkeld en uitgerold door de verschillende hersenletselteams in de aangesloten regio’s. Hun netwerken en deskundigheid zijn samengebracht met behulp van moderne technologie. Breinlijn werkt met een beproefd helpdesk-pakket waarbij ook de privacy goed geregeld is. Mensen die bellen of een bericht achterlaten op de website krijgen binnen twee werkdagen een reactie.
Breinlijn - wijst de weg naar ondersteuning bij hersenletsel
Online: www.breinlijn.nl | Telefonisch: 085 - 225 0244