Direct naar inhoud

Succesvolle communicatiecursus voor werkende slechthorenden

We kijken met trots terug op de eerste communicatiecursus speciaal voor werkende slechthorenden, gegeven door onze experts Eva Schellekens (maatschappelijk werker) en Marie-José van de Ven (logopedist).

De cursus speciaal voor werkende cliënten bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur in de week. Tijdens de cursus leerden de deelnemers over communicatiestrategieën en spraakafzien (spraakafzien is meer dan liplezen, want je kijkt hierbij ook naar gezichtsuitdrukkingen, natuurlijke gebaren en lichaamshouding). Ook werden er waardevolle gesprekken gevoerd over de impact van slechthorendheid op het dagelijks leven. Na drie maanden is er een terugkombijeenkomst.

De cursus werd door de deelnemers als zeer waardevol ervaren. Eén van hen deelde: “Ik heb de cursus als zeer prettig, ontspannen en leerzaam ervaren. Wat fijn om mee te mogen doen met lotgenoten en in open sfeer ervaringen te kunnen delen.”

We zijn ontzettend blij met het succes van deze eerste cursus en kijken uit naar toekomstige edities!

Wil je meer weten over de communicatiecursus? Neem contact op met Eva Schellekens via e.schellekens@libranet.nl of vraag meer informatie aan via het Audiologisch Centrum.