Direct naar inhoud

Onderzoeken

Intensieve neurorevalidatie bij patiënten met een langdurige bewustzijnsstoornis

Langdurige bewustzijnsstoornissen: onderzoeksprotocol van de korte- en langetermijnuitkomsten van behandeling en organisatie van zorg.
Bekijk bericht

Artsen en onderzoekers laten een patiënt met ernstig hersenletsel weer praten en lopen

Een groep artsen en onderzoekers van Radboudumc en AmsterdamUMC, onder wie ook Libra Revalidatie & Audiologie collega Willemijn van Erp, hebben een patiënt met zeer ernstig hersenletsel tijdelijk het vermogen om te praten en te bewegen teruggegeven door hem een slaappil te geven.
Bekijk bericht

Libra en Erasmus MC starten wetenschappelijk onderzoek

Het wetenschappelijk onderzoek is gericht op volwassenen vanaf 25 jaar die het VIN-behandelprogramma doorlopen.
Bekijk bericht

Aandacht voor aanpak lage rugklachten nodig

Ruim een derde van de patiënten met lage rugklachten krijgen de verkeerde zorg. Dit is schadelijk voor veel patiënten en kost onnodig veel geld. De zorg voor rugklachten moet beter georganiseerd worden: de juiste behandelingen en vergoedingen. Dit blijkt uit onderzoek van een grote groep vooraanstaande internationale onderzoekers, onder wie Rob Smeets revalidatiearts bij Libra R&A.
Bekijk bericht

Jongeren zelfstandig na langdurige bewusteloosheid

Het is mogelijk, blijkt uit onderzoek van Libra Revalidatie en Radboudumc
Bekijk bericht

Activ8: een innovatieve activiteitenmonitor

Activ8: een innovatieve activiteitenmonitor. Maar werkt het ook? Onderzoek van Willemijn van Rooij, revalidatiearts i.o.
Bekijk bericht

BRIDGE

Het AC participeert in het onderzoek waarin onderzocht wordt wat de toepasbaarheid is van het BRIDGE programma in de specifieke populatie van een AC.
Bekijk bericht

Vijf presentaties van Libra R&A op International Brain Injury Congress (IBIA)

Van 2 t/m 5 maart 2016 vond het International Brain Injury Congress plaats in Den Haag. Revalidatieartsen en andere medewerkers van Libra R&A presenteerden hier de resultaten van vijf wetenschappelijke onderzoeken.
Bekijk bericht

Hap, slik, klaar!

Het onderzoek Hap, Slik, klaar! maakt duidelijk dat 9% van kinderen met Cerebrale Parese die kunnen lopen, moeite heeft met eten of drinken. Meer aandacht is gewenst tijdens revalidatieconsulten.
Bekijk bericht

De voor- en nadelen van het gecombineerde schoenspreekuur

Het gecombineerde schoenspreekuur, waar een arts en orthopedisch schoenmaker samen tot een voorschrift van orthopedische schoenen komen, is veel voorkomend in Nederland. Dit onderzoek bekijkt de voor- en nadelen en barrières van een gecombineerd spreekuur.
Bekijk bericht