Roel, fysiotherapeut locatie Blixembosch

Roel, fysiotherapeut locatie Blixembosch, behandelt mensen met een beenamputatie. Het is een dankbare job vindt hij en hij vertelt enthousiast:

Roel: “We kijken in de observatieperiode, naast de fysieke mogelijkheden, vooral naar de persoon zelf. Hoe ervaart deze de amputatie, hoe ver is hij/zij met verwerken, ziet iemand mogelijkheden of vooral beperkingen. Dat is een belangrijk stuk. Iedereen is anders. De een is niet te stuiten, de ander ziet vooral problemen. En alle gradaties daar tussen in.

Het is mooi en dankbaar werk. Het persoonlijke; wat wil hij of zij, waar is iemand mee bezig, wat zijn de vragen en wat zijn de verlangens. We zijn voor onze klanten een sparringpartner op een gebied dat voor hun onbekend is.”

Vast team en betrokken

Roel: “We werken met een klein vast team bestaande uit meerdere disciplines. Dat werkt prettig. Ik kan altijd overleggen met collega’s, de lijnen zijn kort en we kennen elkaar goed. Van klanten horen we terug dat ze ons als zeer betrokken ervaren.”

Mooiste moment

Roel: “Ja het mooiste is voor mij toch altijd weer het moment waarop de klant, of weer lopend of in een rolstoel, maar altijd met mogelijkheden en vooruitzichten, afscheid van ons neemt. Samen hebben we dat stukje weg afgelegd. Iemand hoeft het niet alleen te doen. Dat vind ik mooi.”

 

“Ja het mooiste is voor mij toch altijd weer het moment waarop de klant, of weer lopend of in een rolstoel, maar altijd met mogelijkheden en vooruitzichten, afscheid van ons neemt.”