Over een trauma
Bij een ongeval, een trauma, kan letsel ontstaan van onder andere botten, spieren, gewrichten en zenuwen. Er kan sprake zijn van een letsel van één ledemaat, bij voorbeeld een hand of een been, of van meerdere letsels van verschillende delen van het lichaam. Dit laatste wordt een multitrauma genoemd. Soms is er ook hersenletsel ontstaan of heeft iemand als gevolg van het ongeval een arm- of beenamputatie moeten ondergaan. Het letsel is meestal recent ontstaan maar er kan ook sprake zijn klachten of problemen voortkomend uit een ongeval in het verleden.
Wordt u in uw dagelijkse leven op meerdere terreinen beperkt door klachten in uw bewegingsapparaat door een ongeval of andere aandoening, dan kan medische specialistische revalidatie u op weg helpen naar het weer zelfredzaam zijn in het dagelijkse functioneren. Naast het herstel van het letsel helpen wij u het trauma zo goed mogelijk te verwerken en de nieuwe situatie te accepteren.
Ik heb een trauma, wat nu?
Na dat u bent verwezen naar de revalidatiegeneeskunde heeft u eerst een intake bij de revalidatiearts of Physician Assistant. Deze bekijkt samen met u of meer onderzoek nodig is en/of bij welke behandeling u het beste gebaat kan zijn. Als u gaat revalideren wordt afhankelijk van uw problematiek gekozen voor revalideren onder begeleiding van een therapeut bij een praktijk dichter bij huis (in de eerste lijn) of voor revalideren in het revalidatiecentrum. Bij dit laatste wordt een multidisciplinair traumarevalidatie-team samengesteld dat u behandelt. Indien de klachten of problemen hoofdzakelijk gevolg zijn van een amputatie of hersenletsel, dan zal gevraagd worden of andere behandelteams de behandeling voortzetten.
Onze ruime kennis en ervaring in specialistisch medische revalidatie stelt ons in staat om de meest complexe problemen adequaat te behandelen en u zo de best mogelijke zorg te bieden. Niet alleen de behandelingen, maar ook het speciaal voor u samengestelde team van professionals, geven u de beste kans op zo goed mogelijk herstel.