Direct naar inhoud

Nieuws

Op naar nieuwe Zorgcampus: ETZ en Libra zetten handtekeningen

Een heuglijk moment voor de herontwikkeling van de Zorgcampus in Tilburg-Zuid. ETZ en Libra Revalidatie & Audiologie geven als eerste zorginstellingen smoel aan de toekomstige samenwerking op de Zorgcampus.
Bekijk bericht

Hoorrevalidatie voor werkende slechthorenden

De inzet van hoorrevalidatie op een audiologisch centrum bij werkende slechthorenden kan de herstelbehoefte, die zij nodig hebben na een dag werken, verkorten. Dat blijkt uit het onderzoek van Hanneke van der Hoek-Snieders en collega’s werkzaam op de afdeling Audiologie van het Amsterdam UMC- locatie AMC.
Bekijk bericht

Terugblik op de workshop Go Baby Go

Onlangs is er weer een workshop Go baby Go geweest. Wat was het een mooie, succesvolle dag! Vier kinderen hebben samen met hun ouders, opa’s en oma’s deelgenomen aan deze workshop. Twee kinderen zijn in behandeling bij Libra Revalidatie locatie Blixembosch en wonen in de regio, een kindje woont in Amsterdam en een kindje in het oosten van Nederland in de buurt van Enschede.
Bekijk bericht

Het alarmnummer is ook bereikbaar voor slechthorenden en doven

Helaas kan een slechthorende of dove medeburger geen goed gesprek voeren als hij/zij 112 belt. Dit kan voor betrokkenen erg vervelend zijn.
Bekijk bericht

Libra Fit & Fun dag 2023 komt eraan!

Op woensdag 22 maart 2023 vindt de jaarlijkse Libra Fit & Fun dag weer plaats. Deze sportdag is speciaal in het leven geroepen om kinderen met een beperking en hun broertjes en zusjes te laten zien hoe leuk sporten is. De selectiespelers van voetbalclub Willem II sporten deze dag samen met zo’n 70 enthousiaste kinderen en jongeren, waarbij het plezier centraal staat.
Bekijk bericht

Libra Bikers naar de top

De Handbikebattle in Oostenrijk is ieder jaar weer een gevecht om van een reus (de berg) een dwerg te maken. Dit jaar gaan Jan, Sylvana, Anja, Stijn en Johnny de strijd aan met elkaar (en 14 andere ploegen vanuit andere revalidatiecentra) en met de Kaunertalergletscher in Oostenrijk. Een strijd die vooral gaat om het verleggen van de fysieke en mentale grenzen die de deelnemers door hun beperking hebben.
Bekijk bericht

Inloopspreekuur NAH

Heeft u vragen met betrekking tot NAH (Niet aangeboren Hersenletsel) of behoefte aan een luisterend oor? Dan kunt u in gesprek met een NAH-ervaringsdeskundige.
Bekijk bericht

Verbeter je skills bij de rolstoelsport trainingsdag!

Doe jij sinds kort of al een tijdje aan een rolstoelsport? Dan weet jij als geen ander dat je niet zomaar over de sportvloer of tennisbaan rolt. Bij veel sporten vraagt ook nog het spelen van de bal bepaalde handigheid met een racket of gewoon met je handen. Deze vaardigheden zijn gelukkig goed te trainen. Om je daar in op weg te helpen wordt op zondag 29 januari op Papendal een speciale rolstoelsport trainingsdag georganiseerd.
Bekijk bericht

Filmopnames locatie Leijpark

Op donderdag 2 februari komt het Ronald McDonaldhuis opnames maken bij de VIN (Vroeg Intensieve Neurorevalidatie) op locatie Leijpark.
Bekijk bericht

Café Brein Tilburg

Café Brein Tilburg wordt 5 keer per jaar georganiseerd. Er worden wisselende onderwerpen besproken in een gezellige ontspannen sfeer. Donderdag 19 januari is er weer een Café Brein met als thema: NAH en gezin.
Bekijk bericht