Direct naar inhoud

Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) - Kinderen

Behandelprogramma

Samen werken we aan het doel om zo veilig en zelfstandig mogelijk te functioneren binnen de voor jouw belangrijke omgevingen.

Naast poliklinisch behandeling is het mogelijk om deel te nemen aan de dagbehandeling. Deze is 3 dagen per week en biedt naast individuele therapieën ook groepsbehandeling aan met leeftijdsgenoten. Verder is er een samenwerking op het gebied van onderwijs met het Onderwijscentrum Leijpark in de vorm van een observatieklas.

VIN is een behandelprogramma voor kinderen, jongeren en volwassenen die in een toestand van verminderd bewustzijn (vegetatief of laag bewust) verkeren na ernstig hersenletsel. Dit behandelprogramma wordt door Libra Revalidatie als enige in Nederland aangeboden (locatie Leijpark in Tilburg). Lees hier meer over op: www.libranet.nl/vin

Project 'Meedoen Next Step?!'

Libra heeft deelgenomen aan het project ‘Meedoen Next Step?!’. In samenwerking met verschillende centra voor Medisch Specialistische Revalidatie is er een landelijke visie op de zorg voor kinderen en jongvolwassenen (4-25 jaar) met NAH opgesteld. Hierbij is een landelijk behandelprogramma voor deze doelgroep en de beschrijving van de regionale samenwerking ten behoeve van deze doelgroep tot stand gekomen. Dit behandelprogramma is gerealiseerd dankzij een subsidie van ‘de Hersenstichting’. 

Meedoen?! NAH (meedoennextstep.nl)

Wetenschappelijk onderzoek

Het kan zijn dat u wordt gevraagd mee te werken aan (wetenschappelijk) onderzoek.

Eigen regie, Samen beslissen

Invloed uitoefenen op behandelkeuzes en ruimte krijgen mee te denken in de behandelingen? Klinkt goed, maar is niet altijd makkelijk. Daarbij is coaching nodig. Libra heeft haar zorgverleners erin geschoold om revalidanten te coachen. We noemen dit ‘van zorgen naar coachen’. We hebben geleerd dat door meer te ‘coachen’ en minder te ‘zorgen’ er meer ruimte ontstaat voor uw wensen en hulpvragen.

Meer lezen

Folders met meer informatie vindt u in onze digitale folderrek:

Folders revalidatie