Direct naar inhoud

Nieuws

Winnaars Planetree awards voor mensgerichte zorginitiatieven

Op 16 mei kon Planetree na twee jaar eindelijk weer een groot aantal zorgcollega’s fysiek ontvangen tijdens de Planetree Conferentie. Volgens traditie worden tijdens dit evenement ook de Plantree awards uitgereikt voor de meest mensgerichte initiatieven en personen in de zorg.
Bekijk bericht

‘Samenspel is nodig want de behoefte van de klant is meer dan zorg alleen’

Uitspraak van een deelnemer aan de korte workshop die Libra organiseerde tijdens de Planetree conferentie. Centraal stond de vraag: hoe ziet revalidatiezorg er in de toekomst uit wanneer we kijken door de bril van de klant?
Bekijk bericht

Wil jij ook uitgedaagd worden door te bewegen met hologrammen?

Libra Revalidatie & Audiologie introduceert HoloMoves, een nieuwe interactieve vorm van therapieaanbod voor revalidanten met bijvoorbeeld een amputatie, dwarslaesie, spierziekte of trauma. We zijn in samenwerking met bewegingsagogen, fysiotherapeuten, studenten sport en bewegen en HoloMoves gestart met de uitvoering van een pilot.
Bekijk bericht

Laat je waardering zien met #dikkedankjewel

Op 12 mei vieren we de Dag van de Verpleging (zorg). Met een #dikkedankjewel zetten de NVZ, ActiZ en Zorgthuisnl op deze dag alle medewerkers in de zorg op 1. Via deze campagne willen zij iedereen de mogelijkheid bieden iemand in het middelpunt te zetten en zo persoonlijk te bedanken.
Bekijk bericht

E-health: Blog Geert-Jan april

Geert-Jan is als (ex) revalidant en ervaringsdeskundige betrokken bij het e-health programma. Lees je zijn maandelijkse blog, dan ben je op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen. Geert-Jan gebruikt de trein als metafoor. Vandaag zijn blog over de maand april.
Bekijk bericht

Teams Chronische Pijn: ‘Ben jij je bewust van wat jouw woorden vandaag met iemand hebben gedaan?’

Taal heeft impact als middel in revalidatie en revalidatiezorg. Duidelijke taal van experts tijdens Libra’s online symposium Chronische Pijn...
Bekijk bericht

Gouden keurmerk verlengd!

Goed nieuws! We hebben de bevestiging ontvangen dat voor de locaties van Libra R&A, het Gouden keurmerk van de Milieuthermometer Zorg weer voor een jaar is verlengd.
Bekijk bericht

'High volume and high-intensity training’ voor patiënten met MS

Er is een pilot onderzoek uitgevoerd naar een trainingsmethode die we hanteren bij het behandelen van revalidanten met Multiple Sclerosis (MS). Onlangs verscheen de eerste publicatie van ‘high volume and high-intensity training’ voor patiënten met MS geschreven door collega’s van Libra R&A in samenwerking met Erasmus University Medical Centre.
Bekijk bericht

Informatie op maat voor u

Op de website van Libra is het een en ander veranderd. De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om meer informatie op maat aan te kunnen bieden, zodat onze (toekomstige) revalidanten en onze verwijzers beter geïnformeerd worden over de behandelprogramma’s van Libra.
Bekijk bericht

Expeditie Boemerang: wandeltocht voor Leandro en Libra

Jan Zeggelaar (35) jaar is al van kleins af aan een actieveling, een nieuwsgierig aagje die graag van de gebaande paden gaat. Een aantal jaar geleden heeft hij een trektocht door Nepal gemaakt. Zoiets wilde hij graag nog eens doen. Tijdens corona ontdekte hij hoe mooi Nederland is. Daarom trekt hij de komende maanden met zijn rugzak en tentje door het land. Dat doet hij niet alleen voor zichzelf, maar ook voor zijn broer Leandro en voor Libra Revalidatie & Audiologie, onder de projectnaam ‘Expeditie Boemerang’.
Bekijk bericht