Direct naar inhoud

Nieuws

Grote regionale gezondheidsinstellingen werken samen aan beter milieu

Vijftien grote gezondheidsinstellingen, waaronder Libra R&A en twaalf gemeenten werken samen aan de zogenaamde Green Deal Zorg Eindhoven 2.0/MRE. Het doel van de Green Deal Zorg is om de milieuprestaties van zorginstellingen te verbeteren door energie te besparen, efficiënter met afval en water om te gaan, voedselverspilling tegen te gaan en vervoersbewegingen te beperken. De zorginstellingen moeten binnen drie jaar na ondertekening van de Green Deal minimaal het bronzen niveau van de Milieuthermometer Zorg behalen.
Bekijk bericht

E-health: blog Geert-Jan maart

Geert-Jan is als (ex) revalidant en ervaringsdeskundige betrokken bij het e-health programma. Lees zijn maandelijkse blog, dan ben je op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen van het e-health programma van Libra. Geert-Jan gebruikt de trein als metafoor. Vandaag zijn blog over de maand maart:
Bekijk bericht

Stem jij ook op SpeelsBrein?

Eén keer per jaar reikt Planetree, de Planetree Awards uit voor de meest bijzondere en innovatieve projecten op het gebied van mensgerichte zorg. Supertrots zijn wij dat SpeelsBrein is genomineerd in de categorie 'innovatie'. Vanaf nu kun jij jouw stem uitbrengen. Stem jij ook op SpeelsBrein?
Bekijk bericht

TV programma Five Days Inside te gast bij Libra!

Komende week is de tv ploeg van het programma Five Days Inside te gast bij Libra. Ze gaan opnames maken in de VIN kliniek op locatie Leijpark.
Bekijk bericht

Vragenlijst: Eropuit in de Natuur

Voor de stichting Iedereen Natuurlijk Mobiel zijn wij op zoek naar de ervaringen van mensen die door welke reden dan ook geen gebruik kunnen maken van de natuur. We zijn benieuwd naar ervaringen over het naar de natuur gaan, zijn en verblijven.
Bekijk bericht

FODOK Verhalenfestival voor dove en slechthorende kinderen

Ben jij doof of slechthorend en gek op verhalen? Let dan op! De FODOK organiseert op zaterdag 14 mei een Verhalenfestival voor dove en slechthorende kinderen tot en met 12 jaar, hun ouders/verzorgers, broertjes en zusjes en natuurlijk hun opa’s en oma’s.
Bekijk bericht

Krijgt de 3D-printer een vaste plek in revalidatiecentra? Dit onderzoek draagt daaraan bij

Het lectoraat Ondersteunende Technologie in de Zorg van Zuyd Hogeschool doet uitgebreid onderzoek naar de potentie van 3D-printen voor ergotherapie. Daarbij is zowel het onderwijs als de praktijk betrokken. Al halverwege het onderzoek mag geconcludeerd worden dat ontwerpen en printen met name in co-creatie vruchten afwerpt.
Bekijk bericht

Volop plezier samen met Willem II tijdens de Fit & Fundag

Na ruim twee jaar van afwezigheid was het vorige week eindelijk weer tijd voor de Libra Fit & Fundag. De jaarlijkse sportdag, die speciaal in het leven geroepen is om kinderen met een beperking en hun broertjes en zusjes te laten zien hoe leuk sporten is, telde dit jaar ruim 70 enthousiaste kinderen en jongeren die mochten sporten met de spelers en stafleden van Willem II.
Bekijk bericht

Corona update

De overheid heeft de coronamaatregelen afgeschaft. Ook binnen Libra R&A laten we een groot deel van de maatregelen vallen, maar uit zorg voor onze klanten houden we een paar gebruiken in stand.
Bekijk bericht

Nieuwe Netwerkzorg Dichtbij Wijzer

Yvonne Hendriks, sectormanager en Nicole Maas-Donkers, revalidatiearts van Libra R&A hebben meegewerkt aan de ontwikkeling van een netwerkzorg dichtbij wijzer. De Netwerkzorg Dichtbij Wijzer is vanaf deze week beschikbaar.
Bekijk bericht