Direct naar inhoud

Nieuws

Iedereen wil erbij horen; ook de slechthorenden

Daarom kijkt Libra vooral naar wat mensen met slechthorendheid nog méér nodig hebben (naast de gewone hoortoestelzorg), om mee te kunnen doen in hun woon-, werk- en/of schoolsituatie.
Bekijk bericht

Zoek je een 3D oplossing voor een zorgvraag die maar niet opgelost wordt?

Zijn er geen geschikte, standaard hulpmiddelen verkrijgbaar? Dan kan 3D-printen een oplossing zijn! Sinds kort staat er op locatie Blixembosch en locatie Leijpark een 3D printer.
Bekijk bericht

Grote regionale gezondheidsinstellingen werken samen aan beter milieu

Veertien grote gezondheidsinstellingen, waaronder Libra R&A en elf gemeenten werken samen aan de zogenaamde Green Deal Zorg Eindhoven/MRE. Het doel van de Green Deal Zorg is om de milieuprestaties van zorginstellingen te verbeteren door energie te besparen, efficiënter met afval en water om te gaan, voedselverspilling tegen te gaan en vervoersbewegingen te beperken.
Bekijk bericht

Communicatiecursus betrekt ouders bij behandeling

Als bij een jong kind (tot 4 jaar) het vermoeden bestaat van TOS (TaalOntwikkelingsStoornis) kan het kind deelnemen aan een vroegbehandelingsgroep van Libra. De taalstimulering die professionals daar inzetten voor het kind, heeft extra veel nut als óók ouders deze stimulering thuis doorzetten.
Bekijk bericht

Een emailadres voor logo’s Breda; zo komt uw mail altijd aan

Om de vragen en berichten die per mail binnen komen goed te stroomlijnen hebben we een gezamenlijk e-mailadres aangemaakt. Hierdoor komt uw berichtje bij de hele vakgroep terecht en wordt dan door de betrokken logopedist opgevolgd.
Bekijk bericht

Kliniek Blixembosch gedeeltelijk in quarantaine

Ondanks alle oplettendheid en aandacht voor hygiëne maatregelen is in de kliniek van Blixembosch bij een beperkt aantal mensen corona geconstateerd. Om verdere besmetting tegen te gaan is besloten dat de benedenverdieping van de kliniek met onmiddellijke ingang in quarantaine gaat.
Bekijk bericht

Word jij e-health partner van Libra?

Libra R&A zet e-health in als slimme zorg. Dit doen we samen met onze (ex) cliënten. Ben jij (ex) cliënt en wil je 4x per jaar met ons meedenken?
Bekijk bericht

Libra scherpt coronamaatregelen aan

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen vrijdag scherpt ook Libra de coronamaatregelen verder aan.
Bekijk bericht

Cliëntenjaarprijs Elkerliek

Vorige week is in het Elkerliek ziekenhuis de cliëntenjaarprijs uitgereikt. Deze prijs is gewonnen door het team van de 1e lijns CVA revalidatie, een samenwerking van het Elkerliek, Zorgboog, Zorgboog in Balans en Libra R&A.
Bekijk bericht

Revalidatiearts Ilse van den Brand is op een missie in het ziekenhuis

Sinds twee jaar is Ilse van den Brand vanuit Libra Revalidatie & Audiologie gedetacheerd bij het Catharina Ziekenhuis en de job bevalt haar uitstekend. ‘Patiënten zijn zó dankbaar, dat is prachtig. En mijn collega’s staan open voor mijn visie en weten mij steeds meer te vinden.’
Bekijk bericht