Direct naar inhoud

Nieuws

Meedenkers van onschatbare waarde bij inzet van e-health in de zorg

Digitalisering binnen de zorg gaat in rap tempo. Ook cliënten bij Libra Revalidatie & Audiologie willen steeds meer gebruikmaken van digitale mogelijkheden. Met het versnellingsprogramma e-health wil Libra de doelstelling van 25% digitale zorg invulling geven. Voor Libra staat samenwerking met cliënten hierbij voorop.
Bekijk bericht

Sprong vooruit na behandeling CIMT/BIT

Ouders willen graag dat hun kind zich volgens het boekje ontwikkelt. Maar wat als ze merken dat er iets niet helemaal goed zit? Dan kunnen ouders met hun kind via de huisarts of specialist terecht bij de kinderrevalidatiearts van Libra R&A. Na een gedegen screening door de kinderergotherapeut wordt beslist of het jonge kind geholpen kan worden met de CIMT/BIT behandeling.
Bekijk bericht

Rozen en worstenbroodjes voor Blixembosch en Catharina

Wauw, wat zijn wij verrast door Frank en zijn werkgever Schunk Xycarb Technology. Frank heeft bij ons gerevalideerd en het COVID-19 behandelprogramma gevolgd.
Bekijk bericht

Quarantaine kliniek Blixembosch opgeheven

Met ingang van vandaag is de quarantaine die 2 december was ingegaan in de kliniek van onze locatie Blixembosch weer opgeheven. De revalidanten in de kliniek en hun naasten zijn daarvan persoonlijk in kennis gesteld.
Bekijk bericht

Nu óók Hoorinfotheek in Breda én Tilburg

Welke hulpmiddelen zijn er eigenlijk voor slechthorenden en doven? Bij de Hoorinfotheek vindt u ze allemaal op een rijtje. De Hoorinfotheek is nu óók bij u in de buurt.
Bekijk bericht

Bijeenkomst logopedisten eerste lijn

Maandag 7 februari 2022 van 19.30 – 22.00 uur organiseren wij een informatieavond voor eerstelijns logopedisten over Vroegbehandeling bij een TOS (TaalOntwikkelingsStoornis). Deze avond verloopt via Microsoft Teams. Aanmelden is noodzakelijk.
Bekijk bericht

Vergroten patiëntveiligheid rondom het slikken

Onlangs hebben logopedisten Jacintha van Beek Calkoen, Angelique Broers en Danique Fens een start gemaakt met de implementatie van IDDSI binnen Libra R&A.
Bekijk bericht

Uitzending ParkinsonTV: Revalidatie & Parkinson

Vrijdag 17 december om 16:00 uur is er op ParkinsonTV een uitzending over Revalidatie & Parkinson. Nicole Maas-Donkers, revalidatiearts bij Libra R&A neemt samen met een revalidant hieraan deel.
Bekijk bericht

Taart voor tinnitusteam

Het behandelprogramma tinnitus van Libra is bedoeld voor mensen met matige tot zeer ernstige tinnitus, bestaande uit twee stappen. Idealiter hebben klanten met matige last voldoende aan de eerste stap uit het programma en stromen alleen patiënten met ernstige tot zeer ernstige klachten door naar de tweede stap.
Bekijk bericht

Onderzoek ondersteuningsbehoefte mantelzorgers

Karin van Nieuwenhoven doet een afstudeeronderzoek bij Steunpunt Mantelzorg Verlicht. Haar onderzoek gaat over de ondersteuningsbehoefte van mantelzorgers. Graag komt ze in contact met mantelzorgers.
Bekijk bericht