Direct naar inhoud

Nieuws

PRPP Interventie cursus bij Libra

De PRPP Interventiecursus kon in mei helaas niet doorgaan. Er is een nieuwe datum gepland. Van 9 t/m 13 november 2020 geeft organisatie Ergologie de 5-daagse PRPP Interventie cursus in het Nederlands bij Libra R&A. Deze cursus wordt in Nederland slechts 1 – 2 x per jaar gegeven. Let op: inschrijven is niet meer mogelijk!
Bekijk bericht

Testers gezocht voor Move2Data: een activiteitenmonitor

Ben jij tussen de 2 en 12 jaar oud? Gebruik je regelmatig een handbewogen rolstoel? Wil je meedoen aan een onderzoeksproject voor de kinderfysiotherapie vanuit de Hogeschool Utrecht? Stuur een mail voor meer informatie en aanmelding: activiteitenmonitor@hu.nl
Bekijk bericht

Een samenleving met mondmaskers

Sinds de corona uitbraak in Nederland is er veel veranderd. Zo houden we 1,5m afstand van elkaar, maken we gebruik van een winkelmandje of karretje en zijn we verplicht een mondmasker te dragen in bijvoorbeeld het openbaar vervoer.
Bekijk bericht

www.revalidatiecheck.nl toont kwaliteit

Om revalidanten meer inzicht te geven in de kwaliteit van zorg, is de website www.Revalidatiecheck.nl gemaakt.
Bekijk bericht

Een afspraak bij Libra tijdens quarantaine?

Bij Libra Revalidatie & Audiologie staat veiligheid voorop, we nemen alle maatregelen die nodig zijn om veilig zorg te verlenen. Dit doen we graag samen met u, want alleen samen houden we corona onder controle. De besmettingen in Nederland nemen toe, Libra Revalidatie & Audiologie volgt de adviezen van het kabinet en het RIVM. Dit leidt tot een nieuwe maatregel.
Bekijk bericht

Voelsprieten uit en tool-kit bij de hand

In het voorjaar van 2020 stond de wereld op zijn kop vanwege het coronavirus. Ook Libra Revalidatie & Audiologie maakte in sneltreinvaart nieuwe protocollen om post COVID-19 patiënten patiënten weer op de been te krijgen. Wat betekent het voor een behandelaar om aan het bed te staan van een post COVID-19 patiënt? Esther Peeters, fysiotherapeut in hart en nieren en fulltime werkzaam bij Libra, vertelt.
Bekijk bericht

Mevrouw Dari wil weer zelfstandig worden

Toen mevrouw Dari bij Libra R&A op locatie Blixembosch aankwam kon ze niets, behalve praten. Ze kon haar armen niet optillen, haar handen en vingers niet bewegen, niet lopen, helemaal niets. Allemaal vanwege COVID-19. Gelukkig is mevrouw Dari iemand met veel geduld en oefent ze veel. En verloor ze haar doel om weer zelfstandig te worden niet uit het oog. In de kliniek van Blixembosch voelt zij zich gelukkig veilig en werkt zij verder aan haar herstel.
Bekijk bericht

Jaarbeeld 2019, met gepaste trots stilstaan

De hele wereld en dus ook Libra R&A ondervindt op dit moment aan den lijve wat een pandemie is. Het coronavirus heeft ons tot in de haarvaten geraakt en zal vooral in onze herinnering blijven door het verlies van dierbaren aan de gevolgen, maar ook door termen als ‘lock down’ en ‘1,5 meter samenleving’. Het jaar 2019 lijkt heel lang geleden, maar toch willen we nog een keer terugkijken op de prestaties van het afgelopen jaar met het Jaarbeeld 2019!
Bekijk bericht

Artikel ForYou Magazine: Samen werken aan herstel na corona

Revalideren na het coronavirus lijkt zwaarder dan in eerste instantie werd gedacht. ‘COVID-19 is een geheel nieuwe diagnose met uiteenlopende gevolgen, zoals problemen met de hersenen, longembolie, spierverlies en gewichtsverlies. Het is heel breed’, vertelt José Hofstede, revalidatiearts bij Libra Revalidatie in ForYou Magazine.
Bekijk bericht

Gezocht: patiënten die willen helpen bij het verhaal over de revalidatie

Revalidatie Nederland zoekt patiënten die hun ervaringen met medisch specialistische revalidatie willen delen in een leuke en inspirerende sessie!
Bekijk bericht