Direct naar inhoud

Nieuws

Botuline-injecties bij CP geen meerwaarde

Onderzoek naar het effect van botuline-injecties en intensieve fysiotherapie bij kinderen met cerebrale parese wijst uit dat deze behandelvorm geen meerwaarde heeft boven alleen intensieve fysiotherapie. Daarom is terughoudendheid op zijn plaats bij de keuze voor deze behandeling.
Bekijk bericht

Maak Nederland toegankelijk. Teken de petitie!

Waar lees je dit bericht? Thuis op de bank? Op je werk achter je bureau? Onderweg in de trein? En denk je nu eens in hoe je hier was gekomen als je in een rolstoel had gezeten. Of blind was, of doof?
Bekijk bericht

Onderzoek naar nieuwe behandelmethode afasie in vroege fase

Libra Revalidatie & Audiologie werkt mee aan een onderzoek naar een nieuwe veelbelovende behandelmethode bij afasie: transcranial Direct Current Stimulation tDCS. Dit onderzoek richt zich op het effect in de vroege fase van het herstel na een CVA.
Bekijk bericht

Met muziek je spieren trainen

Hoe leuk is dat? Maak kennis met de blaasgroep: kinderen met een spierziekte die met weinig beweging een geweldig geluid produceren. Beluister hun optreden van maandag 16 november.
Bekijk bericht

'Bewegen op muziek' met Parkinson

Wie Parkinson heeft, krijgt het advies om zoveel mogelijk te bewegen. Vanaf januari biedt locatie Deurne aan Parkinsonpatiënten een bewegingsvorm aan in de vorm van dans. Deze lessen zijn geïnspireerd op Dance for Health en Parkinson.
Bekijk bericht

Kom naar de Open Dag op Locatie Weert op 16 april!

Locatie Weert houdt samen met zorgcentrum St. Martinus van Land van Horne een open dag met het thema Beweeg en Beleef!
Bekijk bericht

Kijk mee naar de Libra Bikers tijdens de HandbikeBattle 2018!

Op donderdag 14 juni is het tijd voor de 6e editie van de HandbikeBattle op de Kaunertalergletscher in Oostenrijk. Onze Libra Bikers zijn in topvorm en hebben er zin in!
Bekijk bericht

Libra R&A start binnenkort met E-Revalidatie

Libra Revalidatie & Audiologie start samen met 7 andere Nederlandse instellingen voor medisch specialistische revalidatiezorg met de introductie van E-revalidatie. Binnen 4 jaar worden 10 webbased E-revalidatie-programma’s ontwikkeld en geïmplementeerd.
Bekijk bericht

Ouder en kinddag voor het jonge kind met NAH

Op zaterdag 6 oktober vindt een 'Ouder kind dag voor het jonge kind met NAH' plaats van 11.30 uur tot 15.00 uur op het KNVB terrein in Zeist. Een dagprogramma met sportieve activiteiten voor deze kinderen t/m 12 jaar en hun ouders, broers of zussen.
Bekijk bericht

Wijziging in verwijsmogelijkheden naar revalidatieartsen regio Tilburg-Waalwijk.

Op dit moment houden revalidatieartsen Anita Tinga, Marco van Staalduinen en Fred de Laat spreekuur op locaties van het ETZ in Waalwijk en Tilburg. Hierin gaat iets veranderen vanaf 1 januari 2019.
Bekijk bericht