Direct naar inhoud

Nieuws

Omroep Brabant zet Libra in het zonnetje

Omroep Brabant zet zes weken lang op vrijdag een zorginstelling in het zonnetje op de radio. Luister morgen (vrijdag 15 mei) tussen 12:00 en 13:00 uur naar de uitzending van Libra R&A.
Bekijk bericht

Vroege interventie voor herstel na COVID-19

Libra Arbeidsexpertise biedt arbeidsrevalidatie aan vanuit het landelijk netwerk “Vroege Interventie”. Dit revalidatieprogramma kan ook een meerwaarde bieden voor mensen die herstellende zijn na COVID-19 en door restklachten nog niet (volledig) aan het werk kunnen.
Bekijk bericht

Revalidatie na corona zwaarder dan gedacht; grote groep patiënten moet zich nog melden

In het Brabants Dagblad en het Eindhovens Dagblad staat vandaag een artikel met een interview met Annemieke Becks; medisch manager Libra Revalidatie over de revalidatie na corona. De revalidatie lijkt zwaarder dan in eerste instantie werd gedacht.
Bekijk bericht

Wanneer wordt uw behandeling weer gestart?

Enige tijd geleden hebben wij u laten weten dat Libra vrijwel alle behandelingen op alle locaties tot 6 mei opschort. Om de geldende veiligheidsmaatregelen goed in acht te kunnen nemen, zijn we nu heel voorzichtig de behandelingen aan het opstarten voor mensen die het meest urgent zijn.
Bekijk bericht

Bezoekregeling kliniek met ingang van 1 mei versoepeld

Op basis van de landelijke richtlijnen en in navolging van andere zorginstellingen in de regio versoepelt Libra met ingang van 1 mei voorzichtig de bezoekregeling voor de klinieken op de locaties Leijpark en Blixembosch. We vinden het fijn dat we dit kunnen doen. Maar ook spannend, omdat we revalidanten en medewerkers willen beschermen.
Bekijk bericht

De invloed van corona op de audiologische zorg

De coronacrisis brengt voor iedereen veel verandering met zich mee ook voor de audiologische zorg maar we staan zeker niet stil. De zorg gaat immers altijd door. Voor de klanten van Libra Audiologie proberen we de zorg dan ook zoveel mogelijk door te laten gaan.
Bekijk bericht

‘Eenzsaamhorigheid’

Esther is een verpleegkundige op de VIN afdeling bij Libra R&A. VIN is een stimuleringsprogramma voor kinderen, jongeren en volwassenen die in een toestand van verminderd bewustzijn (vegetatief of laag bewust) verkeren na ernstig hersenletsel. Esther vertelt haar verhaal over de VIN afdeling in deze tijd.
Bekijk bericht

Blijk van waardering van Rituals

Medewerkers van Libra Revalidatie & Audiologie kunnen gaan genieten van een goed gevulde goodiebag van Rituals. Als teken van waardering en dankbaarheid doneert Rituals in totaal 200.000 goodiebags gevuld met Rituals producten aan medewerkers in de zorg. Een mooi gebaar!
Bekijk bericht

Behandelprogramma voor covid-19 patiënten gereed

Sinds de uitbraak van COVID-19 lopen de IC’s van ziekenhuizen vol en worden we dagelijks via de media geconfronteerd met beelden van patiënten die beademd worden. Voor de meeste zieke COVID-19 patiënten die de intensieve fase in het ziekenhuis achter de rug hebben, is het noodzakelijk een specifiek revalidatietraject op te starten. Zij kunnen hiervoor terecht in de klinieken van Libra op de locaties Leijpark (Tilburg) en Blixembosch (Eindhoven).
Bekijk bericht

Uw afspraak via screen-to-screen

Ook Libra heeft in verband met de coronacrisis, moeten besluiten de poliklinische afspraken op de locaties tot een minimum te reduceren. Daar waar mogelijk gaan we digitale ondersteuning bieden.
Bekijk bericht