Direct naar inhoud

Nieuws

Inloopspreekuur voor en door mensen met hersenletsel

Het inloopspreekuur is bedoeld voor mensen met hersenletsel, hun naasten, vrienden en iedereen die betrokken is bij mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). U kunt zo binnenlopen, een afspraak maken is niet nodig.
Bekijk bericht

Workshops voor ouders en leerkrachten over omgaan met slechthorendheid

In september en oktober organiseert ons audiologisch centrum in Eindhoven samen met de Taalbrug (onderwijs en ambulante begeleiding voor leerlingen met een gehoorbeperking of taalontwikkelingsstoornis) de jaarlijkse workshops over omgaan met slechthorendheid.
Bekijk bericht

Tilcursus voor ouders/familie van kinderen in behandeling

Uw kind veilig optillen zonder uw rug te belasten. Dat leert u in de gratis cursus ‘Til Wijzer’ van Libra Revalidatie.
Bekijk bericht

Karins dochter (13) raakte in coma: 'Zo onwerkelijk hoe ze daar lag'

In de rubriek ‘Familieverdriet’ op linda.nl vertellen mensen over een aangrijpende gebeurtenis binnen hun familie. Karins dochter Vanja (toen 13) werd in 2014 geschept door een auto en liep ernstig hersenletsel op. Hierdoor lag ze weken in coma.
Bekijk bericht

Passende oplossingen arbeidsrevalidatie

Wij zijn trots op de nieuwe website Vroegeinterventie.nl. Hier kunnen onze verwijzers en cliënten terecht voor de best passende oplossing voor een arbeidsrevalidatie vraagstuk. De klant en re-integratie staan hierbij centraal.
Bekijk bericht

Peter met hart en ziel aan het werk

Zijn vader stelde voor om naar een open dag van de hbo-v (hogere beroepsopleiding verpleegkundige) te gaan. Zelf twijfelde de 51-jarige Peter tussen onderwijs en kunst. Heeft hij de juiste keuze gemaakt?
Bekijk bericht

Fitbox2Go winnaar publieksprijs Fontys TEC Expo

Op 26 juni 2019 is de eerste Fontys TEC Expo georganiseerd. Bezoekers konden zich laten inspireren door de innovatieve projecten die Fontys studenten hebben ontwikkeld. Er waren meer dan 50 innovatieve TEC projecten te bewonderen. De Fitbox2Go, één van de projecten, won dit jaar de publieksprijs!
Bekijk bericht

Dag van Overprikkeling

Op zondag 23 juni 2019 is het de 'Dag van Overprikkeling' bij hersenletsel, in 2017 gelanceerd door Hersenletsel-uitleg. Hiermee tracht de stichting meer bewustwording en kennis over overprikkeling als gevolg van hersenletsel te realiseren. Het thema van 2019 is 'Begrip begint bij erkenning'.
Bekijk bericht

Handbikebattle: mensen ervaren dat ze veel meer kunnen dan ze denken

Tijdens de 7de editie van de Handbikebattle deed Libra R&A weer mee met een team van 5 Libra Bikers. Na een half jaar intensieve training begon op 9 juni eindelijk de Handbikebattle week. Uitvalsbasis van de Libra Bikers was ook dit jaar Haus Renate in het altijd mooie Kaunertal.
Bekijk bericht

Anita haalt de top!

Anita heeft al jaren MS. Dit jaar deed zij iets uitzonderlijks en maakte zij haar droom waar. Op haar Side by Side fiets behaalde zij de top van de Grand Ballon in Frankrijk. Een top van maar liefst 1325 meter. Anita was enthousiast geraakt door een verhaal van haar behandelaar bij Libra Revalidatie & Audiologie.
Bekijk bericht