Direct naar inhoud

Nieuws

Libra en TU/e presenteren automatisch rollator-remsysteem op DDW’19

Het Ir. Otten Fieldlab van Libra R&A en de Technische Universiteit Eindhoven hebben een automatisch remsysteem voor rollators ontwikkeld, de zogeheten PROllator. Een prototype van dit rollator-remsysteem wordt gepresenteerd tijdens de Dutch Design Week 2019.
Bekijk bericht

Seminar LIFE 24/7

Gedurende de dag en nacht heb je verschillende houdingen; liggen, draaien in bed, zitten, staan, voortbewegen, douchen etcetera. Hoe vaak je afwisselt en hoeveel 'transfers' (overgang van bijvoorbeeld liggen naar staan) er nodig zijn, is afhankelijk van wat je wilt, wat je zelf kunt doen en waar iemand of een hulpmiddel je bij kan helpen. Tijdens dit interactieve seminar bespreken we aan de hand van theoretische kennis en praktijkcases de diverse mogelijkheden in positionering en de daarbij nodige ondersteuning gedurende 24 uur, 7 dagen in de week.
Bekijk bericht

Revalidanten leveren topprestatie tijdens Nationale Diabetes Challenge

Van 25 tot en met 28 september is de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Hiermee verbetert de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) de kwaliteit van leven van mensen met en zonder diabetes. Ook revalidanten van Libra Revalidatie & Audiologie namen deel aan activiteiten in het kader van de NDC. Vier van deze groep revalidanten lopen mee met de wandeltocht op de slotdag in Den Haag deze week. Veel van de deelnemers van de groep hebben hun challenge ook gelopen tijdens de Tilburg Ten Miles (TTM) Wandeltocht op 31 augustus.
Bekijk bericht

Betere prognoses bij comapatiënten

Willemijn van Erp, arts bij Libra Revalidatie & Audiologie, vraagt samen met twee intensivisten, met patiënten en hun families aandacht voor betere prognoses bij mensen met ernstig hersenletsel.
Bekijk bericht

Audioloog Elja Smeets-Schaaf in magazine de Zorg van IZZ

Mensen die bijna of helemaal doof zijn weer laten horen. Dat is volgens Elja Smeets-Schaaf, audioloog bij Libra Audiologie, het mooiste wat er is.
Bekijk bericht

Week van de Alfabetisering

Met de Week van de Alfabetisering zet Stichting Lezen & Schrijven zich van 9 tot en met 15 september in voor een samenleving met ruimte voor een leven lang leren en ontwikkelen.
Bekijk bericht

Sportcentrum: Fitness

Bij het Sportcentrum van Libra Revalidatie & Audiologie kunt u ook fitnessen. Door middel van fitness verbetert u zowel uw lichamelijke als geestelijke conditie. Daarnaast bouwt u kracht en lenigheid op. Natuurlijk staat daarbij het plezier in bewegen voorop. U traint altijd in een vaste groep. De  groepen hebben een open karakter: er nemen mensen met verschillende beperkingen/chronische aandoeningen deel.
Bekijk bericht

Ondersteuning van leven 24/7

Tijdens het Seminar en de Workshops doorlopen wij samen met u, gastsprekers en experts de diverse mogelijkheden in ondersteuning van alledag, 24/7.
Bekijk bericht

Informatiebijeenkomsten voor leerkrachten en mentoren van slechthorende leerlingen

Ook dit jaar organiseert het Audiologisch Centrum van Libra R&A (locatie Breda en locatie Tilburg) weer informatiebijeenkomsten voor leerkrachten en mentoren van slechthorende leerlingen.
Bekijk bericht

PRPP Interventie cursus bij Libra Revalidatie en Audiologie

Volgend jaar geeft organisatie Ergologie de 5-daagse PRPP Interventie cursus in het Nederlands bij Libra R&A. Het lijkt nog ver weg, maar zoals je wellicht weet, wordt deze cursus in Nederland slechts 1 – 2 x per jaar gegeven. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor ergotherapeuten.
Bekijk bericht