Direct naar inhoud

Nieuws

Uniek zwemmen in Brabant

De maand mei staat in Brabant in het teken van Uniek Zwemmen. Meer dan 40 Brabantse zwemaanbieders bieden vier weken lang gratis proeflessen voor mensen met een aandoening of beperking. Van aqua joggen en waterbasketbal tot vrij zwemmen. Op deze manier kan iedereen op een laagdrempelige wijze kennismaken met verschillende zwemsporten.
Bekijk bericht

Roos (17) en Shana (16) op zoek naar nieuwe kansen in NAH-observatieklas

Roos (17) en Shana (16) liepen beide hersenletsel op. In het Onderwijscentrum Leijpark in Tilburg gaan zij op zoek naar nieuwe kansen en leren zij zo wat voor hun haalbaar is. Libra R&A en Siza bieden revalidatie en begeleiding. Zo worden zorg en onderwijs goed gecombineerd.
Bekijk bericht

Libra en Erasmus MC starten wetenschappelijk onderzoek

Het wetenschappelijk onderzoek is gericht op volwassenen vanaf 25 jaar die het VIN-behandelprogramma doorlopen.
Bekijk bericht

Open zwemspelen

Op zaterdag 13 april van 14:00-15:00 uur organiseert Uniek zwemmen in Brabant de open zwemspelen voor kinderen van 8-14 jaar met een beperking. Deelname is gratis.
Bekijk bericht

Willemijn van Rooij nieuwe revalidatiearts

Sinds maart dit jaar werkt revalidatiearts Willemijn van Rooij bij Libra Revalidatie & Audiologie op locatie Weert. Libra R&A was voor haar al bekend terrein. “Sinds 2014 werk ik bij Libra op de locaties Blixembosch en Leijpark, waarvan een deel in opleiding tot revalidatiearts.”
Bekijk bericht

Quickscan geeft snel inzicht in verzuim en werkmogelijkheden

Libra Arbeidsexpertise biedt, als partner in het netwerk Vroege Interventie, een quickscan aan waarmee de bedrijfsarts, huisarts of medisch specialist op een snelle en efficiënte manier kan beoordelen of de cliënt in staat is om deel te nemen aan arbeidsrevalidatie en adviseren over eventuele vervolgstappen.
Bekijk bericht

CP-café: Sport & Vrije tijd

Libra R&A en Revant nodigen jullie uit voor het volgende CP- café op woensdag 10 april, waar we onder het genot van een drankje gaan praten over Sport & Vrije tijd.
Bekijk bericht

Café Brein

Maandag 8 april 2019 organiseert Café Brein de ontmoetings- en informatieavond voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Het onderwerp is: ‘Ronnie Gardiner Methode: zet je brein in beweging'.
Bekijk bericht

Libra R&A wint Planetree Award 2019!

De NAH-observatieklas, een samenwerking tussen Onderwijscentrum Leijpark, Siza en Libra R&A is de trotse winnaar van de Planetree Nederland Award 2019!
Bekijk bericht

HersenMagazine: Samen

Het themanummer gaat over inzet en iets betekenen voor een ander. Over samenwerking, zoals tussen (zorg)professionals onderling. Samenwerking is immers cruciaal voor goede zorg voor mensen met hersenletsel, omdat de gevolgen vaak voor het leven zijn. In deze editie staat ook een artikel over de nieuwe Hersenletsel Alliantie.
Bekijk bericht