Direct naar inhoud

Nieuws

Praktisch aan de slag in Mexicaans revalidatiecentrum

Functionele oefentherapie en aandacht voor eet- en drinkproblematiek. Dat zijn de gebieden waar kinderfysiotherapeut Greet van der Bruggen en logopedist Ans de Rooij zich op richten tijdens hun werkbezoek aan het revalidatiecentrum Instituto Nuevo Amanecer in Monterrey.
Bekijk bericht

Locatie Leijpark in het Brabants Dagblad

,,Nee, het gaat niet zoals in de films. Uw kind wordt nooit meer helemaal de oude." De specialisten in het revalidatiecentrum Leijpark in Tilburg moeten het vaak zeggen tegen ouders van patiënten. ,,Er zijn veel misvattingen over de comazorg", merkt fysiotherapeut Ronald Peijnenburg.
Bekijk bericht

Tilcursus

In het voorjaar 2018 is er weer een tilcursus gepland voor ouders/familieleden van kinderen die in behandeling zijn bij Libra Revalidatie & Audiologie.
Bekijk bericht

Lotgenotengroep voor naastbetrokkenen NAH

Het steunpunt Mantelzorg Verlicht Eindhoven gaat starten met een lotgenotengroep voor naastbetrokkenen NAH. De eerste bijeenkomst is donderdag 18 mei 10.00 – 12.00 uur
Bekijk bericht

60 nieuwe studenten ingestroomd

In februari zijn weer 60 studenten vanuit zorgopleidingen op HBO niveau gestart met hun stage voor gespecialiseerde revalidatie. Voor de meesten is dit een bijzondere stage omdat ze naast de normale stagewerkzaamheden, samen met andere disciplines aan een project werken.
Bekijk bericht

VIN-arts Kim Santegoets bij Pauw aan tafel

Dinsdag 25 september (23.00-24.00 uur) schuift VIN-arts Kim Santegoets aan tafel bij Pauw. Zij is daar samen met Paul Witteman om te praten over de documentaire ‘Uit coma’.
Bekijk bericht

Welkom bij het CP Café!

Vind je het fijn om mensen te ontmoeten die jouw situatie kennen? Aan wie je niet hoeft uit te leggen wat CP is en welke invloed dat heeft op je gezinsleven? Die aan weinig woorden genoeg hebben om te begrijpen wat je voelt?
Bekijk bericht

Revalideren als een topsporter

“Door te trainen als een topsporters stimuleren we het genezingsproces”, aldus Wouter Hoens, fysiotherapeut. Samen met collega’s ontwikkelde hij een nieuw trainingsprogramma.
Bekijk bericht

Minou Hitters, zwaait af.

Dertig jaar geleden begon ik als eerste vrouwelijke revalidatiearts op het toenmalige Revalidatiecentrum Blixembosch. Parttime werken was not done. En kijk nu.
Bekijk bericht

Impact van een CVA op Dag van de Beroerte

Dinsdag 9 mei 2017 wordt voor de dertiende keer de Europese Dag van de Beroerte georganiseerd. Dit jaar is het thema van de CVA-preventiedag 'De impact van een beroerte'.
Bekijk bericht