Direct naar inhoud

Nieuws

Oplaadpalen voor elektrische auto

De parkeerplaatsen van de locaties Blixembosch en Leijpark zijn voortaan voorzien van een oplaadpaal voor elektrische auto’s.
Bekijk bericht

Voorkom rugklachten met de Tilcursus

Wilt u leren uw kind op een veilige en voor u, rug-vriendelijke manier te tillen? Geef u dan op voor de cursus Til Wijzer van Libra Revalidatie & Audiologie. Deze cursus is speciaal voor ouders van kinderen die in behandeling zijn bij Libra R&A.
Bekijk bericht

Wil jij een nieuwe game voor rolstoelgebruikers testen?

Binnen het MyMoves project is door 2M Engineering en Fantasm, in samenwerking met het Ir. Otten Fieldlab, een serious game ontwikkeld: BLOOM. Het Ir. Otten Fieldlab zoekt personen voor het testen van de game.
Bekijk bericht

De NAH-observatieklas in Tilburg voor de volgende stap

Soms lopen kinderen of jongeren vast in hun schoolloopbaan door ziekte of een ongeluk. Het leren in het gewone onderwijs lukt dan niet meer zoals ze gewend waren. Leerlingen die te maken krijgen met niet aangeboren hersenletsel kunnen voortaan in Tilburg terecht om te bepalen wat de onderwijsbelasting en onderwijsmogelijkheden zijn
Bekijk bericht

NMA metingen voortaan sneller en minder belastend

Gespecialiseerde behandelaars van Libra houden jaarlijks het ziektebeeld van kinderen met een NMA in de gaten. Dit doen zij met een volledige revalidatiescreening waarbij metingen gedaan worden door zes disciplines. Door een vernieuwde werkwijze zijn de metingen voortaan minder belastend voor ouder en kind en is het resultaat sneller bekend. Daarnaast worden niet alleen de kinderen die poliklinisch gevolgd worden gemeten, maar ook NMA kinderen die op de Mytylschool zitten.
Bekijk bericht

Cerebrale Parese in Het Klokhuis

Nienke heeft cerebrale parese. In de volksmond wordt dat ook wel spastisch genoemd. Zij laat in Het Klokhuis zien wat deze aandoening voor haar in het dagelijks leven betekent.
Bekijk bericht

Deel 2 ‘Uit coma’ vanavond op TV

Stem vanavond om 20.25 uur af op NPO2 om het tweede deel te bekijken van de documentaire ‘Uit coma’ van Paul Witteman.
Bekijk bericht

Vernieuwde samenwerking Mytylschool

Mytylschool Eindhoven en Libra Revalidatie hebben een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst getekend. Deze overeenkomst legt de nauwe banden die beide organisaties hebben formeel vast.
Bekijk bericht

Weet u de 3 goede vragen voor u en uw behandelaar?

Wat kunt u doen om in gesprekken met uw behandelaar een actieve rol te spelen, de vragen te stellen die u wilt stellen en samen tot de goede besluiten te komen?
Bekijk bericht

Libra in Revalidatie Magazine

De nieuwe editie van Revalidatie Magazine staat online. In deze editie vind je ook een interessant artikel van Libra Revalidatie & Audiologie: De revalidatiearts komt naar je toe.
Bekijk bericht