Direct naar inhoud

Nieuws

Schone handen werken beter

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: handhygiëne is het allerbelangrijkste als het gaat om voorkomen van besmetting met ziektekiemen. Tijdens de week van de patiëntveiligheid, van 19 t/m 25 november, brengen we binnen Libra R&A handhygiëne nog eens extra onder de aandacht ‘Hoe en op welk moment reinig je je handen?’.
Bekijk bericht

Pilot mindfulness voor jongeren gestart

Een pilot mindfulness voor jongeren is gestart. Met deze pilot gaan we bekijken of mindfulness een aanvulling kan zijn op de revalidatiebehandeling van kinderen en jongeren met chronische pijn.
Bekijk bericht

Physcian assistant en verpleegkundig specialist nemen definitief taken over van arts

Na een succesvol experiment dat startte in 2012 wordt op 1 september 2018 de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG) definitief aangepast en mogen verpleegkundig specialisten (VS) en physician assistants (PA) zelfstandig bepaalde voorbehouden handelingen uitvoeren.
Bekijk bericht

Sportmedisch Advies voor (top)sporters met een beperking

Sporters met een beperking kunnen voor sport medisch advies terecht bij Sporticipate op locatie Blixembosch. Daar staan de deuren open voor iedereen met een beperking die sport of wil sporten op welk niveau dan ook.
Bekijk bericht

Tilcursus voor ouders/familieleden

In het najaar 2017 is er weer een tilcursus gepland speciaal voor ouders/familieleden van kinderen die in behandeling zijn bij Libra Revalidatie & Audiologie.
Bekijk bericht

Verbouwing Librasserie

De Librasserie wordt verbouwd van 17 tot 23 oktober. Er is in deze periode een beperkt assortiment verkrijgbaar tegen contante betaling. Vanaf woensdag 24 oktober start de Librasserie gefaseerd met een nieuw assortiment!
Bekijk bericht

Kom naar de publieksdag Traumazorg

Kom op zaterdag 23 september 2017 naar het ETZ in Tilburg en ervaar zelf wat er gebeurt na een trauma zoals een ongeval op de snelweg of een hartinfarct.
Bekijk bericht

Libra in ForYou Magazine: Oncologisch Revalidatieprogramma

Je hebt een behandeling tegen kanker gehad en wilt het leven weer oppakken. Maar dan blijken dingen die altijd normaal zijn geweest ineens niet meer normaal te zijn. Wat kun je doen?
Bekijk bericht

Campagne 'Betere zorg begint met een goed gesprek'

Zowel patiënten als artsen willen graag ‘samen beslissen’. Het gebeurt al veel, maar het kan beter. Soms voelt het ook nog niet genoeg als ‘samen’. Daarom is een goed gesprek in de spreekkamer belangrijk.
Bekijk bericht

Foto expositie Anouk van Ham bij Libra locatie Blixembosch

Van half mei tot half september 2017 is het speelse fotowerk van Anouk te zien in de gangen van locatie Blixembosch in Eindhoven.
Bekijk bericht